Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Хакер: Ново генетично лечение на рак на яйчниците във Варна

Рак на яйчниците – същност, причини, симптоми, диагностициране. Рискови групи пациенти.  Последни медицински открития. Лечение, основано на генетичния профил на тумора на пациентите е най-новото и революционно постижение в лечението на рак на яйчниците. Проф. Хакер от Австралия определя ваксините против рак на яйчниците като разочароващи.

В здравната поредица на mu-vi.tv – канал на Медицински университет – Варна гостува проф. Невил Хакер, който изнесе лекция пред студентите по медицина във Варна.  Невил Хакер е Асоцииран професор в училището за женско и детско здраве. Специализирал е онко-гинекология. Днес е директор на Гинекологичния раков център в „Кралската болница за жени“ в гр. Сидни, Австралия.

рак на яйчниците
Проф. Невил Хакер рак на яйчниците

Проф. Хакер обяснява, че през последните години се провежда лечение, основано на генетичния профил на тумора на пациентите. Практиката показва, че 50% от пациентите реагират на тази терапия. Проведеното такова лечение преди 3 или 4 години, днес показва висока степен на успеваемост в дългосрочен план.

На въпроса какво е мнението за ваксините против рак на яйчниците, проф. Хакер каза, че това е огромно разочарование. На този етап все още ваксините са доста разочароващи. Може би в бъдеще, след още много тестове и проучвания, биха дали желания здравословен ефект.

Медицинската статистика отчита, че с всяка следваща година рак на яйчниците засяга все по-голям процент жени. Проф. Хакер обяснява, че рак на яйчниците изключително трудно може да се диагностицира рано. Проблемът е, че симптомите са прекалено общи и на тяхна база не може да се постави точна диагноза.  В този случай е важно познаването на фамилната история.

Пациентите с рак на яйчниците най-често са се родили в семейства, в които техни близки също са боледували. Това са най-рисковите пациенти. Затова е важно личните лекари да попълват въпросници, в които техните пациенти казват дали са имали близки, страдащи от рак на гърдата или на яйчниците. Тези рискови пациенти трябва да бъдат преглеждани много по-обстойно. Хванат навреме, ракът на яйчниците може да бъде изчистен само с премахване на фалопиевите тръби, поясни проф. Хакер.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *