Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Ефтимов: В световен план се утвърждава минимално-инвазивната неврохирургия (ВИДЕО)

Неврохирургия – същност.  Минимално-инвазивна неврохирургия. Функционално-съхраняваща неврохирургия. Последни новости при неврохирургията, обсъдени на проведената във Велинград  XXV Национална конференция по неврохирургия, с активно международно участие. Криоаналгезия. Предизвикателства пред българската неврохирургия – проблемите в българското здравеопазване не са от финансов, а от административен характер.

В здравната поредица CredoWeb.bg гостува полк. проф. Тихомир Ефтимов, началник на Клиниката по  неврохирургия при ВМА. Проф. Евтимов е председател на организационния комитет, реализирал XXV юбилейна Национална конференция по неврохирургия с активно международно участие, която се проведе  във Велинград от 28 до 30 октомври 2016 г. В медицинския форум, осъществен по линия на Българското дружество по неврохиругия,   взеха участие повече от 250 специалисти от страната и от чужбина.

неврохирургия
Проф. Ефтимов е изключително доволен от проведената във Велинград конференция по неврохирургия

В световен план се утвърждава точно тази модерна неврохирургия, която е минимално-инвазивна, затова е и функционално-съхраняваща, обяснява  проф. Тихомир Ефтимов. Българските неврохирурзи получават интересни и полезни знания от лекторите от чужбина – Дания, Италия, Германия. Проф. Ефтимов е изключително доволен, че нивото на българската неврохирургия е на съпоставимо със световното ниво.

През първия ден на конференцията присъстват и всички вносители на високотехнологична медицинска апаратура и консумативи, свързани с неврохирургия. Сред представените технически достижения за свръхмощните микроскопи на фирма Цайс (Германия). Нагледната демонстрация на тази свръхмодерна техника от най-ново поколение дава реален шанс на мениджърите на лечебните заведения да обновят своето технологично оборудване.

неврохирургия
Свръхмодерна нова апаратура за провеждане на неврохирургия
неврохирургия
Демонстрация на работа с новите технологии в неврохирургията

Криоаналгезия – метод, който премахва упоритата и неповлияваща се неврологична болка. Може да се прилага при различни гръбначни проблеми, свързани с доста упорита болка.  Самата процедура отнема отрицателно време. Съвсем минимално инвазивна. Липсват усложнения и странични ефекти.

Друга нова тенденция е свързана с лечението и отстраняването на тумори. Модерната неврохирургия щади максимално  здравите тъкани, нервите и клетките на пациентите. Това е свързано с усилено прилагане на радиохирургия по отношение на остатъчния тумор.

Едни от основните проблеми в България по отношение модернизирането на медицината, включително и на неврохирургията, не са толкова финансови, колкото административни, коментира проф. Ефтимов. Те са свързани със здравните закони, административните актове, отношението на Здравната каса, утвърдените клинични пътеки и други. Тези проблеми трябва да бъдат изгладени у нас, за да може българската медицина винаги да бъде на световно ниво, а пациентите – качествено лекувани.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *