ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доктор Меркола: Прегледайте бъбреците веднага, ако забележите някой от тези симптоми!

Бъбреците са един от най-важните органи в човешкото тяло, чиято основна функция е да отстранят излишните течности и отпадъци от тялото

бъбреците
Бъбреците са орган, който е разположен в горната част на корема. Те са един от малкото чифтни органи, които има нашето тяло. Бъбреците са пречиствателната станция на нашия организъм. Затова и боледуват много често. Не забравяйте – изключително важно е за вас да обърнете внимание на всички проблеми с бъбреците, дори и най-дребните.

Най-малкото неразположение или болка в кръста трябва да е сигнал за нас, че нещо не работи както трябва. Според последните статистически данни, почти всеки 5-ти българин е с някакво бъбречно заболяване или проблем.

Най-добрият начин за лечение на бъбреците или бъбречно заболяване, е да се намери истинската причина. И, може би, най-честите причини за проблеми с бъбреците са високо кръвно налягане и диабет. Също така, заболяванията на бъбреците може да са резултат от някои генетични заболявания.

Днес ще споделим с вас важна информация. Тази информация засяга здравето на бъбреците.

Д-р Джоузеф Меркола – директор на здравния център «Оптима Уелнес Център» е остеопат и един от най-продаваните здравни автори, според Ню Йорк Таймс. Той е измислил и приложил успешно своя система за загуба на тегло и здравословна диета.

Д-р Меркола знае колко важно е здравето на бъбреците, не само за хората, които искат да отслабнат. Той предпочита лечението да започне с промяна на хранителните навици, и едва тогава да се пристъпи към медикаментозно лечение.

Най-важният показател за правилния начин на живот, е здравословното хранене, казва лекарят. Само здравословното хранене и спортуването допринасят за подобряване на здравето и дълголетието.

itchukidne-768x511

Ето и най-честите симптоми за бъбречна недостатъчност, на които трябва да обърнете внимание

Д-р Меркола ги нарежда в следната последователност:

Болка в гърба

На първо място, трябва да знаете, че болките в бъбреците и болките в гърба трудно могат да бъдат разграничени. Но болката на бъбреците обикновено е по-дълбока и се усеща да идва някъде из под ребрата. Мускулните болки имат тенденция да се усещат по-ниско в областта на кръста.

Причини за възникване на болки в бъбреците са предимно инфекции на пикочните пътища и камъни в бъбреците. Въпреки това, има много други причини за бъбречна болка, включително и травма, която може да доведе до „разкъсан бъбрек.“

promeni-v-cveta-na-urinata

Промени в уринирането

Както всички знаем, бъбреците и урината са неразривно свързани! Така че, когато бъбреците не успяват да работят както трябва – урината може да се промени. Как? Ето какво трябва да знаете:

– често нощно уриниране.

– урината може да бъде покрита с пяна, като бира.

– може да уринирате по-често, или в по-големи количества, отколкото обикновено, с бледа урина.

– може да уринирате по-рядко, или в по-малки количества, отколкото обикновено, с потъмняване на урината.

– урината може да съдържа кръв.

– може да се чувствате налягане или да имате затруднено уриниране.

Кожен обрив / сърбеж

Бъбреците премахват отпадъците от кръвния поток. Когато бъбреците не успяват, натрупването на отпадъци в кръвта може да доведе до тежък сърбеж.

otok

Подуване /подпухване

Бъбреците не могат да отстранят допълнителното количество течност, която се натрупва в тялото ви. Това причинява подуване на краката, глезените, ходилата, лицето, и / или ръцете.

umora

Умора

Здравите бъбреци изработват хормон, наречен еритропоетин. Той е много важен за тялото, защото снабдява с кислород червените кръвни клетки. Когато бъбреците са болни, те изработват по-малко от този хормон. Това води до появата на някои не особено приятни заболявания, като анемия например.

В отделна статия ще публикуваме съветите и диетата на д-р Меркола за здрави бъбреци. Единственият съвет, който ще получите днес е да се правят редовни прегледи и изследвания, за да се гарантира здравето и добрата работа на бъбреците.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *