Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПОЛЕЗНО! Какво трябва да знаем за екземата?

Това е възпаление на повърх­ностните слоеве на кожата, чиято причина може да е нервно-алергична предразположеност и възниква като реакция на външни, или въ­трешни дразнители. Заболяването се проявява с характерни обриви и кожен сърбеж. За развитие на екземата допринасят стресът, нарушенията в храносмилателни­те органи, измененията в ендо­кринните жлези, заболяванията на нервната и имунната система, метаболитни нарушения.

Основ­на роля обаче за развитието на екземата играе кожната алергия. Външно обривите приличат на мехурчета, които при спукване отделят течност. Освен тях се забелязва и силно зачервяване на кожата около самите обриви. Всич­ки кожни изменения по-нататък се съпровождат с интензивен сърбеж. Екземата най-често се появява по лицето, лактите, задната повърх­ност на ръцете, по слабините, под коляното. Лекарствата помагат за намаляване на алергията и по­добряване на кръвообращението в областта на засегнатите зони от кожата, както и за лечение на бактериалните възпаления по тези места.

Съществуват няколко разно­видности: същинска – проявява се с множество малки мехурчета, които след спукване образуват ранички и коричка; дисхидротична екзема, която се локализира по дланите и ходилата, и се проя­вява с обилни, на места сливащи се, огнища от мехурчета, които при спукване се навлажняват; микробна екзема – характеризира се с асиметрично разположение, най-често по крайниците, с кръгли очертания, ясно изразени граници на отлюспващсе рогов слой, нали­чие на гнойници и продължително незаздравяващи рани; себорейна екзема. Среща се най-вече при кър­мачетата, по окосмената част на главичката, зад ушите, по гърдите и между лопатките.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *