Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

От ползването на смартфон се ослепява! Научете ЗАЩО и КАК!

Използването на смартфон трупа все повече минуси за здравето – вреди, доказани научно и причиняващи дълготрайни увреждания

смартфон

Например – ползването на смартфон през нощта. Или използването му в тъмно помещение. Това уврежда зрението, предупреждават британските учени. Те наричат това „преходна смартфон слепота“, пише „Форбс“.

Регистрирани са два случая на жени, временно изгубили способността си да виждат с едното око. Първата жена е на 22 години. Тя е имала лошия навик винаги преди заспиване да ползва телефона си. Най-често се е взирала в екрана на смартфона, полегнала на една страна. По този начин дясното й око оставало затиснато от възглавницата. С лявото гледала екрана и именно то пострадало.

„Форбс“ описва и друг случай. 40-годишна домакиня често се будела нощем и добила лошия навик да чете новини от телефона си. И тя по същия начин получила т.нар. преходна слепота заради използване на устройството на тъмно.

Само за няколко месеца двете пациентки се оплакали от повтарящи се епизоди на временна загуба на зрението с продължителност до 15 минути. Лекарите казват, че това, което се случва на тези жени и други пациенти, не е причина за безпокойство. Слепотата е само временно състояние, причинено от взирането в смартофона, докато е тъмно.

Случаят е още едно доказателство, че любимият смартфон се отразява най-зле на очите ни.

Двете жени били пациентки на д-р Гордън Плант от очна клиника „Мурфилд“ в Лондон. Те обяснили, че нощно време, когато оставяли телефоните си, губели способността да виждат с окото, с което гледали устройството.

Ето какво казва лекарят: „Единият зрителен орган трябва да свиква със светлината, а другият – трябва да се адаптира към мрака. Необходимо е време на окото, което известно време е било на светло да „догони“ адаптиралото се към тъмнина. На това се дължи преходната слепота.“

По възможност избягвайте използването на смартфон на тъмно, съветва д-р Плант

Временната смартфон слепота е само един от многото проблеми, които стават факт, ако използваме смартфон или таблет на тъмно. Синята светлина, която тези устройства излъчват, влияе на съня. Това се случва, отчасти защото синята светлина намалява количеството на хормона мелатонин, който се секретира в мозъка ни, които ние трябва да започнем да се унасяме. Експертите препоръчват да изключите телефона поне час преди да си легнете.

Освен това, всички сме наясно, че използването на смартфон, без значение дали на тъмно или на светло, е в състояние да причини болки във врата, ръцете и раменете.

И накрая само с няколко думи – смартфона сериозно застрашава живота ви! Това се случва, когато го ползвате, докато шофирате или вървите по улицата.

Смъртните случаи, причинени от хора, които ползват телефон и шофират нарастват с всяка изминала година. Заедно с това лавинообразно расте и броя на пристрастените към смартфона. Замислете се над тези факти и си наложете една по-разумна употреба на вашия телефон!

Източник: www.forbes.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *