ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 супер съвета за здраве и красота от блога на Даря Роуз

Даря Роуз е невролог и автор на един от най-популярните блогове за здраве и красота summertomato.com

saveti-za-krasota
5 супер съвета за здраве и красота от блога на Даря Роуз

Даря Роуз предлага в блога си статии, написани достъпно и увлекателно, в които дава съвети за здраве и красота. Най-често Даря Роуз пише за вредата от краткосрочните диети.

Редакторите на lekuva.net прегледаха за вас блога summertomato.com и синтезираха най-интересната и полезна информация.

darya-rouz
Даря Роуз

Когато не сме здрави, нищо което правим, не ни носи радост и удовлетворение.

Понякога проблемът не може да се види, а само се усеща, или е само един неприятен симптом, който пречи на доброто усещане. Например, болка в гърлото, не чак толкова силна, нито сериозна, но достатъчно неприятна. Или повтарящо се главоболие – от липса на сън и преумора.

Предлагаме ви синтезирано да се запознаете с част от полезната информация, публикувана в summertomato.com.

1. Четка за зъби срещу черните точки по лицето

cherni-tochki

Използвайте мека четка за зъби и паста за зъби, за да направите по-лесно почистването на лицето, и за да се отървете от черните точки. Просто сложете малко паста върху меката четка за зъби и търкайте. Най-добрата паста за този метод е с билки: градински чай, лайка, коприва.

2. Един прост начин за лечение на мигрена

Ако имате много силно главоболие и не минава от никакви лекарства, използвайте лед и топла вода. Поставете краката си в леген с гореща вода и морска сол и сложете върху главата торбичка с лед, или изстудена мокра хавлиена кърпа.

migrena

Температурната разлика ще регулира налягането в организма. Това ще помогне и за подобряване на кръвообращението и облекчаване на болката. Не прекалявайте с времето, през което имате лед на главата – дръжте колкото можете да издържите. Може да разположите студената кърпа и върху врата за кратък период от време.

3. Срещу назална конгестия

Натиснете езика върху най-горната част на небцето. В същото време масажирайте точката, която е между веждите. Чрез повтаряне на това действие, няколко пъти, ще се справите с назалната конгестия, или иначе казано – запушения нос.

4. Включете сауната в борбата срещу тютюнопушенето

Сауната помага на тялото да се възстанови бързо след тютюнопушенето и да се спре пушенето напълно. В рамките на 3 дни след последната цигара отидете на сауна – изкарайте никотина и другите нечистотии от тялото си. Повтаряйте процедурата поне веднъж седмично. Сами ще се убедите, че пречистеното от сауната тяло по-трудно се решава да се трови отново с никотин.

umoreni-kraka

5. Когато гърлото ви „сърби“

Ако възпаленото гърлови сърбим масажирайте ушите си. Нервни окончания, които са на ушите, ще помогнат за облекчаване на спазмите в гърлото.

И един бонус съвет. Дръжте в хладилника малка бутилка с минерална вода. Може и с вода от чешмата. Нека тази бутилка бъде добре охладена. Правете масаж на уморените крака, като търкаляте бутилката с бос крак по пода. Ако мястото ви позволява, имайте две такива бутилки – по една за всеки крак.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *