ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Алкалната диета на Наташа Корет сваля кръвно и излишни килограми

Наташа Корет е популярна като автор на рецепти за здравословно хранене, звезден консултант и специалист по вегетариански и органични храни

наташа корет
Алкалната диета на Наташа Корет сваля кръвно и излишни килограми

Наташа Корет работи в тясно сътрудничество с Вики Едгсън, която е диетолог и специалист по здравословно хранене. Двете, заедно или поотделно, имат издадени няколко книги със здравословни рецепти и съвети за хранене.

Днес ви предлагаме съветите на Наташа Корет и Вики Едгсън за здравословно хранене при високо кръвно налягане. Разбира се, че повечето храни, на които ще трябва да наблегнете, са алкални. И, да – Наташа Корет и Вики Едгсън не изготвят планове за диети. Те дават съвети, които е задължително да спазвате. Ясно е, че всеки човек е индивидуалност, и няма как един диетичен план да работи еднакво добре за вас и вашия колега, например.

Ето и съветите на Наташа Корет и Вики Едгсън!

Последиците от „окисляването“ на организма са наистина ужасни: тревожност, депресия, безсъние, високо кръвно налягане, стомашни проблеми. Освен това ще бъдете горд собственик на тъмни кръгове под очите, бръчки, пъпки по цялото тяло, болки в мускулите. Ако нездравословното хранене продължи прекалено дълго, може да си докарате дори екзема или дори псориазис.

Какво да правите, ако сте сигурни, че не искате да страдате от повишена киселинност?

Как да коригирате кръвното налягане по естествен начин – без лекарства?

Ще трябва изцяло да промените хранителния си режим. Може би дори радикално. Факт е, че има два вида продукти – алкални и кисели. Първите могат да ви помогнат да подобрите здравето си. Киселите храни в никакъв случай не са крайно вредни, но просто трябва да се консумират внимателно. В противен случай ще навредите на някои важни органи и системи в тялото.

За да сте сигурни, че всичко с вашето хранене е наред, спазвайте следното правило: две части алкални храни, една част кисели храни. Няма да ви губим времето и да изброяваме кои храни са кисели и кои – алкални. Бърза справка в интернет ще ви даде някои основни насоки насоки.

Това са и 4 основни правила на Наташа Корет и Вики Едгсън, които хората с високо кръвно трябва да спазват

1. Изхвърлете зърнените култури, брашно и хляб по време на диетата. Намаляването приема на въглехидрати, може да доведе до слабост и атаки на глад.

3

За да се поддържа високо ниво на енергия и за да не страдате от недохранване, похапвайте портокали и кисели ябълки. Те съдържат много фибри, които ще ви дадат усещане за ситост, но и далеч по-малко въглехидрати от овесената каша и хляба.

2. Обръщайте внимание на протеините. През деня можете да изядете две яйца и 200 грама нискомаслено сирене.

4

Може да хапвате задушено пилешко или телешко месо със спанак и други зеленолистни зеленчуци.

3. Разбира се, че не трябва да ядете сладкиши по време на диетата. Сменете десертите с печени ябълки! Тези вкусни плодове съдържат много пектин, който е добър за черния дроб и панкреаса: те увеличават притока на кръв в тези органи, а също така имат способността да се свързват вредните вещества и да ги отстраняват от тялото.

5

4. Яжте орехи, сурови слънчогледови семки и не твърде сладки плодове за закуска. Тези храни ще ви помогнат да отслабнете с удоволствие и ще подкрепят организма с полезни хранителни вещества.

6

Колкото по-често и по-малко хапвате – толкова по-добре. Старайте се на всяко хранене да имате купа със салата или малка чиния ферментирали зеленчуци.

И запомнете златното правило: плодовете яжте цели, а зеленчуците приготвяйте като сокове, фрешове и смутита.

Източник: www.krasotka.postimees.ee

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *