Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това е най-лесният, най-бързият и най-приятният начин за отслабване! (гарантирани резултати)

Комбинацията от музика и танц може успешно да замени диетата и да ви помогне да влезете бързо, лесно и най-важното приятно във форма.

При това без да се налага да спазвате драстични ограничения в храненето. Ако наблегнете на по-здравословното меню, ефектът ще бъде още по-голям.

Идеята да използват конкретни танци за нуждите на силуета е на френски експерти. Те изследвали близо година ефекта върху фигурата от различни танци и на финала селектирали 4 най-добри варианта.

Освен пo-елегантен силует, пo-стегната мускулатура и по-изправена стойка, от този тип поддържане на форма има и куп ползи за здравето, коментират специалистите. Танците подобряват цялостното физическо състояние, подвижността на ставите, предпазват от артрит и ревматизъм, активират кръвообращението, повишават концентрацията и паметта, стимулират производството на ендорфини – веществата, отговорни за доброто настроение.

1. Танго

Стяга коремните мускули

Това е може би най-страстният и чувствен танц. И е изключително полезен за фигурата. Тангото „поправя“ на първо място стойката, укрепвайки гръбначния стълб, и така предпазва от болки в гърба и врата. Освен това стяга коремните мускули и дупето така, както никой друг танц не може да го направи. И не на последно място – провокира ума, тъй като при тангото танцуването очи в очи с партньора е задължително.

за отслабване
Тангото стяга коремните мускули

Има и още две взаимно свързани ползи от този танц, за които вероятно никога не сте подозирали. Тангото временно изтрива ежедневните проблеми и пренася в друга реалност, в която грижите остават на заден план. А това помага за добрия сън след тренировка. В началото не е необходимо да имате партньор, тъй като първите стъпки се учат самостоятелно с учител. Музиката е ограничена, но пък е толкова чувствена, че доставя изключителна наслада на душата.

КОЛКО ЧЕСТО? Тангото се усвоява бавно. Нужни са около 6 месеца търпение, докато изучите добре всички стъпки. Но след това е лесно. Добре е да го практикувате поне 2 пъти седмично, за да има полза и за силуета.

КОЛКО КАЛОРИИ ГОРИ? За 1 час тренировка ще изгорите около 110 калории. Условието да вечеряте нещо здравословно и леко след това е задължително.

В група ефектът е по-голям

Танцуването у дома пред огледалото има ефект, но не толкова голям както в група. Според експертите, когато повече хора се обединят около една танцова идея, то и физическото натоварване е по-голямо.

Причината е, че всеки се старае да бъде максимално точен в стъпките, повтаря повече пъти едно движение, докато го прецизира, и е готов много по-дълго да тренира, без да си намира причини да прекъсва или отлага репетицията в името на общата цел. А всичко това се отразява на фигурата.

2. Зумба

Изгаря натрупаните мазнини

Тя е добър избор, ако имате нужда бързо да влезете във форма и да лишите силуета си от всички страни с по няколко сантиметра. Зумбата е комбинация от спорт и танц и е доста интензивна като натоварване, пише „Журнал“. При нея се редуват бързи и бавни ритми, което стимулира метаболизма. Но тя е полезна и за ума.

Реално стъпките са прости, но доста добре съчетани, така че да образуват нещо като хореография. На пръв поглед може да ви се струва, че само подскачате нагоре-надолу, но след като започнете ще откриете, че всъщност това е своеобразен танц. Нормално е първия път да бъркате стъпките и да се чувствате неловко. Но при втория опит гарантирано ще се справите по-добре. Зумбата има и още един плюс – при нея няма ограничения в музикалния фон, така че лесно се харесва на всички.

зумба
Зумба изгаря натрупаните мазнини

КОЛКО ЧЕСТО? За около месец ще сте усвоили всички стъпки и комбинации, ще се забавлявате и поддържате форма, танцувайки. Зумбата обаче помага за силуета, ако се практикува редовно. Това означава 2 пъти седмично.

КОЛКО КАЛОРИИ ГОРИ? За около час ще загубите 700-900 калории. Важно е след това да не бързате към най-близката пицария или сладкарница, а да пиете повече вода и да вечеряте нещо съвсем леко.

3. Фламенко

Тонизира мускулите на краката

Казват, че това е най-романтичният от всички танци, макар движенията да изглеждат остри и резки, фламенкото обаче е и много полезен избор за здравето. То предпазва от остеопороза и артрит, тъй като въртенето на ръцете или използването на кастанети са идеалният лек за ставите на пръстите и китките. В същото време ритмичното потропване със стъпалата тонизира мускулите на краката и задните части повече от която и да е серия от упражнения във фитнес зала. А изправеният гръб с леко вирната брадичка помага за стойката.

фламенко
Фламенкото тонизира мускулите на краката

Фламенкото доставя удоволствие, а ритъмът и потропването спомагат за изхвърляне на негативните емоции. Може да се практикува и без партньор и е подходящо за всяка възраст. Музиката е строго фиксирана, но пък е толкова динамична и зареждаща, че няма начин да не я обикнете.

КОЛКО ЧЕСТО? За около година ще усвоите стъпките и ще сте в състояние да впечатлите приятелите си с красива и ефектна хореография. За да поддържате форма обаче тренировките ви не трябва да падат под 2 пъти седмично.

КОЛКО КАЛОРИИ ГОРИ? За един час ще изгорите средно 300 калории, и то без да се усетите. Но поддържайте хранителна хигиена и не бързайте да заситите глада с нещо сладко след това.

4. Мазурка

Увеличава гъвкавостта

Този позабравен танц всъщност се оказва изключително полезен, ако искате да изтъните силуета си. Равнява се като ефект със сутрешния джогинг и 1 час плуване. Мазурката изисква умерени усилия, което я прави лека като натоварване, но с дълготраен резултат.

мазурка
Танцът мазурка увеличава гъвкавостта

Тя увеличава гъвкавостта, повишава физическата издръжливост, извайва прасците и тонизира цялостно. В допълнение стяга мускулите на бедрата и прасците, като ги прави по-фини и изваяни, а краката – по-леки и пъргави. Освен това подобрява бързите рефлекси и координацията, което пък е полезно за ума. Мазурката доставя и удоволствие от контакта с партньора, тъй като двамата танцуват прегърнати. Музиката е романтична, игрива и леко носталгична.

КОЛКО ЧЕСТО? Само за 4 урока ще сте готови да се впуснете в предизвикателството, добавяйки постепенно по-сложни форми. За да имате и ефект върху силуета, е добре да тренирате 2-3 пъти седмично.

КОЛКО КАЛОРИИ ГОРИ? Между 200 и 400 калории ще изгорите за един час, ако заложите на този танц. Може след това да се наградите с нещо леко и здравословно – например смути.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *