ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои са тихите убийци в кухнята, които са по-лоши от газираните напитки и алкохола?

В кухнята се спотайват продукти, които могат да бъдат доста вредни за човешкото здраве

кухнята
Можем ли да ви зададем един прост въпрос – възможно ли е конвенционалните подправки съдържат вредни съставки? Да, има подправки, които съдържат изкуствени оцветители, консерванти и ГМО. Много от подправките, които повечето хора в САЩ купуват, са обработени с химикали, съдържат ГМО и са облъчени. За това алармира Томас Фрик, съосновател и президент на ForesTrade, компания за органични подправки, която се намира в Брателборо, Върмонт! Информацията за съмнителното състояние на повечето подправки е публикувана в сайта dailyhealthpost.com.

Томас Фрик твърди, че почти всички конвенционални подправки, продавани в Съединените щати, са опушени (стерилизирани) с опасни химикали. За наша радост тези вещества са забранени в Европа. Може би това е една от причините повечето българи, които живеят в САЩ да се запасяват добре с родни подправки, когато се прибират в Страната на неограничените възможности.

Замърсяването на подправките обикновено се случва по време на обработка, съхранение, дистрибуция и продажба. Подправките могат да бъдат замърсени с части от насекоми, косми от гризачи и изпражнения. Така че, за да се отърват от тези не толкова приятни допълнения, производителите на конвенционалните подправки стерилизират своите подправки с токсични химикали, като етилен оксид.

Етиленовият оксид причинява генетични (ДНК) мутации и хромозомни увреждания, които могат да доведат до рак. Краткосрочните ефекти на етиленовия окис при хората се състоят предимно в проблеми на централната нервна система (ЦНС) и дразнене на очите и лигавиците. Хроничното (дългосрочно) излагане на етиленов окис при хората може да предизвика и проблеми във функционирането на мозъка и нервите.

Също така трябва да се знае, че друг процес на стерилизиране подправките е облъчването на храните. Това е процес на използване на радиация, чрез която да се убият бактериите и други замърсявания. Но докато радиацията се използва за намаляване на бактериите в подправките, то същата тази радиация намалява нивата на витамините и естествените ензими.

Тази информация трябва да е полезна за българите, които живеят в Съединените Американски Щати. Тя трябва да бъде и още един повод да купуваме само наши, родни подправки, които придават на ястията неповторим и здравословен вкус.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *