ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Искра Раднева: Боуен терапията помага при болки в кръста и астма

Искра Раднева е Боеун терапевт в Център за здраве и красота „Envy me“, ученичка на Сюзън Хаган – квалифициран инструктор по Боуен. Ето какво споделя тя в интервю за сп. „Здравен журнал“.

Техника, терапия или философия – какво е Боуен?

– Всичко заедно. Страдащите зони и органи в човешкото тяло дават сигнал до мозъка и получават съответен импулс за самолечение. И заболяването, и лечението са вътре в нас. Най-добрият доктор е нашия ум, който съхранява в паметта всички наши страдания и изготвя най-правилното лекарство. Когато обаче се намираме в дисбаланс, ние не можем да разчетем информацията и самолечението не може да започне. С Боуен терапията балансът между тяло и ум се възстановява.

Искра Раднева
Искра Раднева

Ако чувствате, че нещо в тялото ви не е наред, ако имате симптоми, които не могат да бъдат точно диагностицирани, ако многократно и безрезултатно сте се опитвали да се лекувате, можете да се доверите на Боуен терапията, в която ударението се поставя върху потенциалната способност на тялото само да се привежда в равновесие.

Как протича един сеанс?

– В рамките на 1 час терапевтът прави с пръстите и палците си деликатни движения по мускулите и съединителните тъкани, които изпращат своите послания дълбоко в тялото. Техниката е мануална, но не е масажна. След всеки отделен етап клиентът остава сам в тишина за около 2-3 минути и точно в тези паузи мозъкът обработва сигналите, изпратени от тялото.

Колко сеанса са нужни, за да се почувства ефект?

– Правят се от 3 до 6 терапии през 5-7 дена.

За кои заболявания терапията е препоръчителна?

– Най-силно се повлияват заболяванията на опорно-двигателната система, болките в кръста и сковаността в раменния пояс, астмата, но също така състояния на депресия, безсъние, нощно напикаване при децата.

Боуен терапията се препоръчва и при проблеми на пикочните пътища, лимфен застой, спортни травми,храносмилателни смущения. Положителен ефект се наблюдава при пациенти с множествена склероза, паркинсон, инсулт и инфаркт. С Боуен става по-лесно отказването от цигарите, тъй като терапията променя възгледите ни за живота и ни помага да взимаме правилните решения за себе си.

В какви случаи е неподходяща?

– Техниката Боуен е неподходяща при наличие на импланти в устната кухина или гърдите, но е възможно, като се избегнат тези зони, по останалите части на тялото да се приложат специфичните й движения. Не се прави при бременни до третия месец на бременността, но в следващите месеци е препоръчителна, за да се преодолеят често срещаните болки в кръста. При бременните жени не се третира само тибиалният нерв.

Може ли да навреди?

– Терапията няма никакви странични ефекти. Прилага се дори при пеленачета за облекчаване на колики.
Единственият дискомфорт, който пациентът може да усети, е известна болезненост, която е добър признак, че тялото се е активирало и започва да лекува проблемните зони. Този ефект е познат и при хомеопатията.

Какво значение има психологическият профил на пациента?

– Както при всеки друг тип лечение и при Боуен терапията психиката на пациента е много важен фактор за лечебния ефект. Най-важното е той да иска да бъде излекуван и да вярва на терапевта и методиката му.

Какво могат да извлекат от нея хора, които нямат специфични медицински проблеми?

– Боуен терапията има превантивен ефект за всички видове заболявания, тъй като води до намаляване на стреса. Така болестите, които се намират в латентно състояние, се преодоляват, още преди да се е появила ситуация, която да ги отключи.

Хората, които нямат сериозни проблеми, могат да постигнат с Боуен техниката баланс и хармония, предизвикващи отделянето на ендрофини, и да се почувстват по-щастливи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *