Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Предизвиква рак на кожата слънцето или не?

Експертите постоянно пов­тарят, че слънчевите лъчи са опасни за нашето здраве, за­щото могат да предизвикат рак на комката – меланом. Други специалисти обаче смятат, че слънцето не само че не повиша­ва, а напротив – понижава риска от развитие на злокачествен меланом.

Група учени от Великобрита­ния публикуват отчет, крити­куващ застрашителните кам­пании на властите и раковите институции, които непрекъснато предупреждават за вредата от слънцето.

Група британски учени начело със Сам Шустер твърдят, че вече са се уморили от плашещата статистика, съгласно която много хора всяка година се разбо­ляват от рак на кожата под въз­действието на слънчевите лъчи. Истината според тях е, че те са безвредни за повечето видове рак. Слънцето не предизвиква зло­качествен меланом, независимо от уверенията на експертите. Такива тумори дори намаляват размерите си, ако човек се подло­жи на слънчевите лъчи – както и другите ракови тумори.

Обаче митът за влиянието на слънцето в развитие на агре­сивния рак на кожата си остава все още много популярен, незави­симо че е само заблуда и направо лъжа.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *