ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Множествената склероза (МС) – съвети и методи за лечение от натуропатите

Причините за множествената склероза са неизвестни, симптомите често са непредвидими. Някакво възпаление може да увреди обвивката от мастна тъкан, или миелин, предпазваща нервните влакна в централната нервна система, причинявайки изпращането на все по-изкривени съобщения към мускулите.

Това създава широк спектър от симптоми — замъглено зрение, неясна реч и трудности в моторните реакции, включително загуба на координация и парализа. Възможно е да води до емоционални, умствени, говорни и сексуални проблеми, както и до такива с контрола на пикочния мехур.

Лечение

Диета и хранене. Препоръчва се поддържането на диета с ограничаване на мазнините (избягвайте наситените мазнини) и захар, с големи количества плодове и зеленчуци и умерено количество бяло месо (например пилешко и риба).

Опитният диетолог може да предложи тестове за алергия, защото е възможно да съществува връзка между алергиите и множествената склероза. Когато равнището на DHEA падне под 180ng/dL при мъжете и 130 ng/dL при жените (оптималните равнища са 750-1250 ng/dL при мъжете и 550-980ng/dL при жените), могат да се вземат добавки от 50-100 mg дневно за мъжете и 20—75 mg за жените.

Медитация, йога и масаж. Тези терапии могат да се използват за предотвратяване на стресиращи ситуации, които влошават симптомите, а последните две са важни за поддържане на мускулния тонус. Хиропрактика, остеопатия и краниосакрална терапия. Манипулирането на тялото и особено костите, мускулите и тъканите на гръбнака е важно. Хиропрактиката използва тези манипулации с различни техники за наместване на костите, за да работи за ребалансирането на тялото. Остеопатията използва техники за манипулация за подобряване на телесната структура. Краниосакралният терапевт ще прилага лек натиск върху костите на главата и гръбнака.

Техника на Алекзандър. Тя способства за връщането на тялото към естествената му поза, облекчавайки натиска, който може да въздейства върху правилното му функциониране.

Билколечение
Билколечение

Билкова медицина. Билките се предписват съобразно състоянието на конкретния пациент, но могат да включват овес, дамиана, превара, върбинка, ранилист, лавандула, имел, исоп, жълт кантарион и др.

Хомеопатия. Лекарствата ще се пригодят към всеки отделен случай, но по-специфичните от тях могат да включват Phosphorus, Tarantula, Agaricus, Kali phos. u Magnesia phos.

Магнитна терапия и хидротерапия. За тези терапии е установено, че са полезни. В частност магнитната терапия използва пулсиращи електромагнитни полета, за да подпомогне изцеляването.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПРОТЯГАНЕ

Деликатните упражнения могат да повишават духа и да подобряват подвижността. Седнете удобно и вдигнете едната си ръка над главата. Бавно смъкнете ръката и седнете, като поставите двете ръце пред вас, за да починат. Работете със собствено темпо и не бързайте.

Вдигнете другата ръка и повторете упражнението. Върнете се към позицията на покой. Това упражнение може да се повтори три пъти.

Препоръчва се диета с ниско съдържание на животински мазнини и високо съдържание на замалинолеова киселина, както и редовни упражнения.

Храната ви трябва да е богата на витамини В6, В12, С и Е, на цинк и магнезий.

Препоръчваме следните хранителни добавки

 Маслото от вечерна роза (Oenothera) съдържа изключително ценните за организма сложни ненаситени мастни киселини Омега – 3 и Омега – 6. Те регулират метаболизма, подпомагат обмяната на веществата, стабилизират хормоналния баланс.

Напоследък има много изследвания, които потвърждават лечебната сила на витамин Д при МС.

Винаги проверявайте дали терапевтът е напълно квалифициран, преди да се подложите на лечение.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *