БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Пиенето на 3-4 литра вода на ден може да е опасно

Не прекалявайте с пиенето на вода, може наистина да е опасно за вас !

Уважаема редакция вече не зная какво да правя, непре­къснато съм жадна. Пия по 3-4 литра вода през деня. Опитвам се да се ограничавам, но не се получава. Опасно ли е? Иначе спорту­вам упорито.

Веселина Кинева, София

Ако пиете вода пре­калено много, се разреж­дат минералите, играе­щи важна роля във вашия организъм. По този на­чин водата по-лесно по­пада вътре в клетките на нервната система. Това може да предизвика образуването на оток в мозъка, който е способен да убие човека. Ранните симптоми, които пома­гат да се избегне беда­та, включват прекалена умора, мускулни спазми, прилошаване, чувство на тревога, обърканост или помрачено съзнание, както и гърчове. Най-чес­то с водата злоупотре­бяват спортистите. Затова за тях е препо­ръчително да се въздър­жат от големи количе­ства вода по време или веднага след занимание със спорт. В резултат на хиперхидрация спор­тистите са заплашени и от друга беда – хипонатриемия – понижена концентрация на натрий в кръвната плазма. По принцип половин литър вода е напълно достатъ­чен, за да се възстанови балансът на течности в организма след тре­нировка.

Изотоничната форма на хипонатриемията се проявява със следните симптоми: сънливост, объркано съзнание, де­зориентация и гърчове. Наблюдава се промяна на теглото и усилено изпотяване. Може да се стигне до нарушаване на функциите на бъбре­ците, черния дроб и сър­цето. Не прекалявайте с водата, за да помог­нете на организма да възстанови минералния баланс!

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *