Страдам от непрекъсната необяснима тревога

Моля да ми помогнете. През последните няколко месеца непрекъснато ме преследва чувство на тревога. Където и да съм, все ми се струва. че ще се случи нещо ужасно. Не мога да се позная. Винаги съм мислел, че от такива проблеми страдат жените. Моля да ми помогнете да се преборя с това.

Симеон Великов – Русе

Ако следваме една от теориите на психоанализа, преследващото чувство на тревога говори за това, че вие не изпълнявате поетите върху себе си задължения. Вашето предчувствие, че „ще се случи нещо ужасно“ се е появило като следствие от психичното напрежение, възникнало от натрупаните задачи, които не сте изпълнили. Или от дългове, които така и не сте успели да върнете. Вижте препоръките на нашите консултанти.

Не оставяйте нещата си за утре. Изпълнявайте поетите обещания и задължения, връщайте дълговете си и чуждите вещи. Няма бързо да се избавите от тревогата, но поне ще се отпуснете.

Спомнете си какво сте постигали в миналото – това ще ви направи по-уверен и ще се появи чувството ви за самоуважение. Концентрирайте вниманието си само върху добрите събития. Не подминавайте красивото около вас: красива снимка, пейзажа зад прозореца, красиво момиче, модерна кола – това носи положителен заряд и служи за стимул на преживявания на положителните емоции.

И така, когато посветите по-голямата част от времето си на позитивните неща, ще напълните съзнанието си с приятните емоции, ще постигнете и успехи. Така ще изтласкате негатива. Тогава няма да ви остане време нито за тревоги, нито за някакви страхове и още повече ужаси. И още: хранете се пълноценно, спортувайте, релаксирайте, приемайте витамини – това е отлична антидепресивна профилактика. Основното обаче е да се научите да мислите позитивно, да си изработите навика да превключвате на хубави неща и мисли. И ще станете по-устойчив към стресовете.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *