Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6-те ТОП храни за повече издръжливост и добро настроение

За подсилване на издръжливостта и за по-добро настроение можете да наблегнете на определени храни. Те със сигурност ще ви помогнат и ще ви накарат да се почувствате по-добре.

За подсилване на издръжливостта

Банани

Експеримент с колоездачи доказва, че тези, които хапнали по 1 банан преди състезанието, въртели педалите със същата сила, както онези, които изпили по една спортна енергизираща напитка.

Полезни са и за: храносмилането, съня, сърцето.

Рукола

От всички зелени салати тя бори най-успешно мускулната умора, защото подобрява пренасянето на кислорода до мускулните влакна.

Полезна е и за: костите, сърцето.

храни
Руколата успешно бори мускулната умора

Семена от чиа

Богати на протеини, те помагат за възстановяването на мускулите след физическо натоварване. Достатъчно е да консумирате една шепа семена от чиа – в 30 г се съдържат средно 5 г протеини.

Полезни са и за: нормалното ниво на кръвната захар, преодоляване сухотата в очите.

За по-добро настроение

Куркума

Ароматната подправка, която придава на куркумата специфичния му цвят, съдържа химично съединение, подсилващо процеса на производство на серотонин – хормона на щастието.

Полезна е и за: облекчаване на болките при артрит, предпазване от рак.

Леща

Мозъкът ви се нуждае от фолиева киселина, за да синтезира серотонин и допамин – хормоните на доброто настроение и удоволствието. Учените са установили, че хората, които страдат от депресия, имат по-ниско ниво на фолиева киселина в кръвта си. Една порция леща за обяд или вечеря може да ни достави 90% от необходимото дневно количество от полезния материал.

Полезна е и за: поддържане на нивото на кръвната захар в норма, правилното храносмилане.

Риба барамунда

Сьомгата обра цялата слава за най-богатата на Омега-3 мастни киселини риба, но вече се знае, че барамундата съдържа същото количество от този елемент. Омега-3 действа като антидепресант – доказано е, че намалява наполовина симптомите на депресия при хора, изпаднали в това състояние.

Полезна е и за: борба с умората, подсилване на мускулите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “6-те ТОП храни за повече издръжливост и добро настроение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *