ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тя изсипа топла вода върху ябълките и… вижте какво се случи!

Ябълките са точно толкова полезни, колкото и популярни

Полезни са ябълките, които сами сме отгледали. Ябълките от магазина, както и голяма част от онези, които са на сергиите по пазарите, и особено ябълките, които се продават в големите вериги магазини, не са особено полезни, да не кажем, че са вредни. Можем ли да направим така, че да сме спокойни и сигурни в здравословните ползи от ябълките, независимо откъде сме ги купили? В тази статия ще ви кажем един прост трик, чрез който ще може да почиствате този толкова полезен плод.

Преди да си купите ябълки от магазина, трябва да знаете това! Кората на ябълките съдържа много полезни микроелементи и витамини, и затова лекарите препоръчват да се ядат ябълки с корите. Но бъдете внимателни, красивите ябълки в магазина не са това, което изглеждат!

За да имат добър търговски вид и за да имат голяма трайност, ябълките се обработват с восък, който е много вреден и не се отмива с вода от чешмата. Предлагаме ви един лесен и сигурен начин, с помощта на който ще имате не само красиви, но и вкусни и полезни ябълки.

Как да измиете ябълките?

Какво ще ви трябва?

ябълки от магазина
сода за хляб
лимонов сок
топла вода

Какво да направите?

1. Залейте плодовете с топла вода и ги изкарайте след около минута-две.

2. Восъчният налеп, който се намира върху плода, веднага ще се прояви! Колко отвратително …

3. Покрийте ги със смес от сода за хляб и лимонов сок. Като смесите содата и лимона предварително, трябва да се получи кашичка, затова и количеството на содата и лимоновия сок не е уточнено в рецептата. То зависи и от това колко ябълки ще почиствате.

4. Изсипете отгоре топла вода.

5. Започнете да търкате с четка за зъби.

6. Крайният резултат е безупречно чисти и здравословни ябълки.

Разбира се, винаги е по-добре да купувате ябълките от някоя баба на село или просто да знаете как са отглеждани, или да си ги отглеждате сами. Този начин за почистване може да ви свърши работа и да го ползвате, за да почистите корите и на други плодове, като круши, или пък на цитрусите, които би трябвало да ползвате с корите за някоя рецепта.

yabalkite

2

3

4

5

6

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *