ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Майка на две деца: Ябълките ми спасиха живота

Жената искрено вярвала, че ще се случи чудо, и то не закъсняло

ябълките
Ябълките пазят от рак на стомаха и дебелото черво

34-годишната Елън Кристен получила тъжна новина преди няколко години. Лекарите й съобщили разочароваща диагноза – рак на гърдата. Американката останала шокирана, след като научила, че има онкологично заболяване. Потърсила второ мнение, което само потвърдило първото. През годините тя внимателно следяла здравето си, не пропускала профилактичните прегледи и водила сравнително здравословен начин на живот. Но, уви – въпреки усилията, ужасната болест станала част от нейното ежедневие.

Лекарите открили болестта в Елън в ранен етап

Те ѝ предложили лечение, което включвало лъчетерапия и химиотерапия. Кристен отказала. Младата майка вярвала, че може сама да се пребори с болестта. Тя обещала пред себе си да впрегне всички физически и емоционални ресурси, насочвайки ги към борба с тумора.

„Децата и съпругът ми ме подкрепиха. Трудно ми е да кажа как бих се чувствала и дали бих успяла да изпълня плановете си, ако не бяха те. Разбрах, че до себе си имам рамо, на което мога да се облегна. Не плаках, просто търсех решение и изход от тази ситуация. Оказа се, че всичко е съвсем просто, – сподели Елън в социлната мрежа Инстаграм.

Елън Кристен, снимка: @ellenchristen

Тя решила да потърси информация в Интернет къде в района около нея има групи за взаимопомощ. Така случайно попаднала на статия, в която пишело, че ябълките могат да помогнат в борбата с рака. Тези плодове имат огромно количество полезни микроелементи – желязо, цинк, витамини Е и С, които са антиоксиданти и играят важна роля за възстановяване и защитата на тялото.

Елън открила в информативния текст надеждата, от която имала нужда

Започнала да консумира редовно ябълки. Тъй като така или иначе обичала този плод, нямала нужда от допълнителна мотивация. Американката приготвяла от ябълките пайове за семейството си, изпичала ги във фурната и ги консумирала пресни. Малко по-късно успяла да открие и група, в която жени с нейното заболяване се събирали, обсъждали състоянието си и се подкрепяли една друга. Това ѝ дало сила да поднови лечението си в болница, но без химиотерапия. Елън направила само лъчетерапия и ходела по график да ѝ вливат определени медикаменти.

Лечението ѝ, според лекарите, било някакъв минимум, който тя била длъжна да спазва, но не давал кой знае какви надежди за подобрение на състоянието.

Паралелно с това Елън продължила да яде ябълки

Много ябълки – според приятелките ѝ тя направо се пристрастила към ябълките…

„Винаги преди първата хапка от поредната ябълка, си повтарях: „Здрав съм, болестта отминава“. Изглежда, по някакъв начин ябълките са се „заредили“ с информацията, която им изпращах, и това ме е излекувало – споделя Елън с последователите си в Инстаграм.

Около две години и шест месеца, след като научила, че е болна, американката направила поредния преглед

За изненада на лекарите, и на нея самата, туморният ѝ маркер бил толкова нисък, в сравнение с началото, че почти се доближавал до нормите. Освен това нямало разсейки и не били открити ракови клетки. Лекарите останали изненадани и определили случилото се като чудо. В крайна сметка, медицината познава случаи на внезапно изцеление, както при болни от онкологични заболявания, така и от други тежки болести. Елън обаче е сигурна, че е била спасена от безграничната вяра, както и от любовта ѝ към ябълките.

Имайте предвид, че преди няколко години в списанието Public Health Nutrition бяха публикувани резултатите от проучване на специалисти от университета в Перуджа. От него става ясно, че ябълките всъщност могат да предпазят тялото от рак. Според тези данни честотата на рак при хората, които обичат ябълки и ги консумират редовно, е с 25% по-ниска от тези, които не ги ядат. По-специално тези плодове спасяват от рак на стомаха, дебелото черво и ректума, както и от рак на устата.

Източник: www.mirror.co.uk

B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха
B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *