Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Опасни ли са ваксините за здравето на децата?

Предстои детето ми да бъде ваксинирано. Но си спомням как преди 10-15 години имунизациите предизвикваха сериозни проблеми у някои деца. При този спомен, да си каvа честно, ме е страх да ваксинирам детето си. Вие какво ще ме посъветвате?

Недялка Стоева, Димитровград

Лекарите-имунолози твърдят, че ваксините със съмнително качество вече са минало. Постоянно се пускат нови технологии за производство на ваксини, а старите се усъвършенстват. Ако сега погледнем назад, ще видим, че днешните твърде много се различават от тези, които са използвани преди десет години. Появиха се най-новите ваксини против хепатит В, например. Те могат да се слагат при всякакви ситуации, дори и на вече болните деца. При онкологичните заболявания, когато на детето или на възрастния пациент правят операция или го готвят за химиотерапия, включват облъчване, което за кратко време действа възбуждащо на имунитета. Но винаги като начало препоръчват да се сложи ваксина против хепатит В. Още повече, че е най-добре ваксината да се сложи преди операцията, и след нея. По този начин вече може до 90 процента да се гарантира, че пациентът е защитен от инфекции.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *