Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какъв режим трябва да спазваме при херния на диафрагмата?

Имам херния на диафрагмата. Не ми пречи чак тол­кова много, че да се съглася на операция, и искам да поддър­жам това си състояние по-дъл­го. Мога да работя, нямам болки, карам кола. Само че не знам как да направя така, че да задържа здравословното си състояние на това ниво.

Елка Димитрова, Смолян

Лечението на вашата херния би трябвало да се проведе като лечението на всички други по­добни заболявания – основно по хирургичен път. Храната трябва да съдържа по-малко продукти, които образуват газове. Не е възможно да се излекувате с лекарства или масажи. И ако някой се опита да ви убеди в подобно нещо, просто не му вярвайте. Обаче с помощ­та на правилното, здравословно хранене можете да отдалечите скалпела от себе си, да живеете без болка и без неприятното дър­пане в диафрагмата. Основното е, когато се храните, да ядете по-малки порции, но по-често. И да не приемате с продукти, кои­то образуват газове в стомаха и в червата. Това са черният хляб, млякото, сладките плодо­ве, бобът. Ако спазвате тази препоръка, можете да прекарате много време, без да оперирате хернията си.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *