Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народни рецепти, които помагат при ентероколит

Здравейте, аз съм на 58 години. През 2005 г. претърпях гинекологична операция – тотална лапарохистеректомия с краен резултат карцином на ендометриума. Вследствие проведената лъчева терапия се сдобих с пострадиационен ентероколит, от който така и не мога да се отърва все още. Упорита диария, която не се повлиява от никакви медикаменти. Затова ви моля да ми препоръ­чате рецепти от народната медицина, които помагат при ентероколит.

Нина Михайлова – Сливен

Хроничният ентероколит се характеризира с периодично появяване на диария. Изпражненията имат различна консистенция от кашави до течни, жълтеникаво оцветени, силно миришещи, като по­някога са примесени с лепкав секрет и кръв. Много често телесната температура се повишава до 38 градуса. Болните са отпаднали, обезводняват се за няколко часа. Езикът е зачервен и сух. Артери­алното налягане се повишава. Болните започват бързо да отслабват. В по-тежко протичащите случаи на хроничен ентероколит вследствие на смутена резорбция в червата на хранителните вещества и витамини настъпват вторична ане­мия, остеопороза на костите, промени по кожата, отоци, хипопротеинемия и т.н. Продължителното боледуване се отразява и на психиката на болните, те стават раздразнителни и потиснати. Проти­чането на хроничния ентероколит се характери­зира с периоди на ремисии и Влошавания най-често във връзка с нарушаване на диетата.

Хроничният ентероколит е упорито заболява­не, което трае с години и при грешки в храненето може да се повтаря. Лечението се провежда с диета и от лекар.

ИЗПИТАНИ НАРОДНИ РЕЦЕПТИ

Изпълняваме молбата ви и ви предоставяме няколко ефикасни рецепти от народната медицина при ентероколит.

  • Смесват се 100 грама корен от ружа, 100 грама жълт кантарион и 100 грама бял равнец. 2 супени лъжици от билковата смес вечерта се поставя в термос и се залива с 2 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 100 грама 4 пъти на ден 30 минути преди ядене.
  • Смесват се 100грама листа от жиловлек, 100 грама лайка и 100 грама листа от жълт кантарион, 3 супени лъжици от билковата смес вечерта се поставя в термос и се залива с 3 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 150 грама 4 пъти на ден 30 минути преди ядене. S Смесват се 75грама шишарки елша, 100 грама бял равнец и 75 грама листа жиловлек, 2 супени лъжици от билковата смес вечерта се поставя в термос и се залива с 2 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 100 грама 4 пъти на ден 30 минути преди ядене. S Най-лесната и най-ефикасна рецепта за това заболяване е пиенето на отвара от пресни или сухи листа от смокиня.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *