ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Чистим токсините с помощта на модерни методи

Натрупаните в организма токсини трябва да бъдат изчистени. В съвременните условия на живот, в големите градове, ние дишаме замърсен въздух, пием замърсена вода и ядем замърсена храна.  Човешкият организъм е подложен на постоянна атака от токсини, каза д-р Неделя Щонова в поредицата „Духът на здравето“. Но това не е всичко…

Телата ни съдържат токсини, заради почистващите продукти, които използваме и от метаболитните отпадни продукти, които са произведени в организма.

Светът, в който живеем днес е едно токсично минно поле, подчерта д-р Щонова.

Месото е било третирано с множество ваксини. Рибата е токсична, поради множеството отпадъци, които хората изсипват във водните басейни.

Не са за подценяване токсичните емоции, токсичните мисли и прояви.

Наличието на токсини в организма предизвикват умора, неразположения, хронични заболявания, хронични инфекции, вируси, бактерии и гъбички.

detox
Детоксикацията на организма е жизнено необходима

Ако можехме да надникнем вътре в своите тела, ние ще се натъкнем на огнеустойчиви химикали, тежки метали, пестициди, пластмасови частици и десетки други остатъци от съвременния живот.

Токсичните отпадъци в организма допринасят за преждевременното стареене, за поява на хронични и дегенеративни заболявания.

Детоксикацията на тялото е един нормален процес за елиминиране и неутрализиране на токсините.

Изчистването на токсините става през дебелото черво, черния дроб, бъбреците, белите дробове, лимфата и кожата.

Вътрешната детоксикация е  функция на човешкия организъм.

Поради нездравословния начин на живот, който водим, се налага да подпомагаме своите тела с допълнителни методи, за да могат да изчистват натрупаните токсини.

stonova-toxini
Д-р Щонова

Гости на д-р Щонова са д-р Сияна Живкова- дерматолог и Боряна Тимнева – кинезитерапевт.

Детоксикацията е нормален процес,  при който следствие обмяната на веществата се образуват отпадни продукти, обясни д-р Сияна Живкова.

Изхвърлянето на всички токсини става през по-горе споменатите органи и системи.

За съжаление през последните години водата, въздухът и храната обременяват в пъти организма откъм токсини и той сам не може да се справи с тяхното изхвърляне.

Човешката кожа е изключително чувствителна и нейното състояние е достоверен индикатор за наличието на излишни токсини в тялото, подчерта д-р Сияна Живкова.

toxini-siana
Д-р Сияна Живкова – дерматолог

Едно от важните неща, които всеки от нас може лесно да направи, за да подпомогне изхвърлянето на токсини и съхраняване на кожата е прием на голямо количество вода.

Голяма част от детоксикацията на организма се случва през кожата.

Всяко физическо натоварване, което причинява изпотяване, е прекрасен начин за детоксикация.

Употребата на хепатопротектори подпомага детоксикацията на организма.

Хепатопротекторите са медицински препарати, приготвени от различни билки, чиято задача е да прочистват черния дроб и да подпомагат неговото регенериране.

Биоревитализация – акупунктурно убождане в определени точки, които предизвикват уринирине и по този начин организмът се прочиства  не само от излишните течности (диуритично), но и от токсините.

toxini
Когато в тялото има токсини
toxini
За изчистване от токсини

За здрава кожа е важно да се правят полезни процедури, обединени като колан терапия,   обясни  кинезитерапевтът Боряна Тимнева.

toxini-borjana
Боряна Тимнева – кинезитерапевт

1 – Пилинг на тялото с кактусова четка – подобрява кръвообръщението, отводнява организма и подобрява метаболизма.

2 – Етерични масла – върху кожата се нанася серум с помощта на специални масажни техники по бедрата, краката и най-вече по коремната област.

Масажните техники са по хода на дебелото черво.  Пациентът трябва да вдишва и да издишва в определени моменти, за да може да се получи по-добър ефект.

3 – Терапията продължава с пластифицираща маска – тя съдържа водорасли, бреза, копър и цитруси.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *