Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

2-те неща, които гарантирано действат при махмурлук – ето ги!

Медът и сексът са двете най-добри лекарства, които можем да приложим срещу махмурлука.
Тези заключения са направени от редица учени през последните месеци.

Древно природно лекарство

Медът е древно природно лекарство. Сладкото изкушение е идеално средство за лечение на махмурлука, особено по време на празници, когато хората прекаляват и с храната, и с алкохола, твърдят британски учени.

„Фруктозата в меда е изключително важна за разграждането на алкохола“, обяснява д-р Джон Емсли от Британското кралско дружество по химия. Според учените еликсирът е най-доброто средство за борба с махмурлука. Затова те препоръчват препечените филийки с мед да са неотлъчно на трапезата.

махмурлук
Пчелният мед помага при махмурлук

Маратон

Ако смятате да се отдадете на алкохолен маратон, е хубаво да се подготвите още от сутринта. Изпийте чаша прясно мляко със закуската, а през деня приемайте много вода. Млякото забавя усвояването на алкохола, което означава, че тялото трябва да се справи с по-малко ацеталдехид в даден момент. Водата пък е необходима, защото алкохолът предизвиква обезводняване, което засилва още повече симптомите след препиване. Кафе с канела дава не само ароматно начало на вашия ден, но и облекчава значително махмурлука. Ако вследствие на прекаляването с алкохола ви се гади и повръща, направете си чай с джинджифил или бисквити с ароматния корен. Известно е, че той облекчава усещането за гадене.

Наблягайте на зеленчуковите супи и натуралните сокове, за да може да се изчистите от токсините. Соковете обаче трябва да бъдат прясно изцедени, а не купени от магазина. Само така ще можем да се заредим с необходимото количество витамин С, който играе важна роля не само за засилването на имунитета, но и ни помага да преборим махмурлука.

Ласките са важни!

Според британските учени сексът рано сутрин действа ободряващо и облекчава чувството за болка в главата след пиянска вечер. Учените обаче предупреждават, че ласките в леглото няма да ви помогнат, ако сте прекалили с алкохола.

Специалистите направили изследване с 220 семейни двойки. Вечерта преди теста те трябвало да изпият 300 грама алкохол. Половин час след секса те споделили, че няма и следа от тежкия махмурлук. Любовните ласки помагат да влезем във форма и след претрупаните с всякакви лакомства софри, казват още учените. Половин час интимни ласки с любимия човек помагат да се сбогуваме с 238 калории.

Канадско изследване пък показва, че мъжете изгарят средно около 120 калории със секс, а дамите около 90. Откритието направили канадски учени от Квебек.

А ако усещате, че прекалявате с алкохола и искате да се откажете от него, тази информация може да ви помогне! 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *