Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доц. Папазова за справяне с метаболитния синдром

Борбата с метаболитния синдром днес е значително по-лесна, защото на помощ ни идват шуслеровите соли, обяснява доц. Папазова. До скоро наричахме метаболитния синдром нарушени жлези или нарушена обмяна на веществата.

Но освен прием на шуслеровите соли, всеки човек трябва да осъзнае необходимостта да се грижи постоянно за здравето си.

През последните 70 години начинът на живот на хората по целия свят се промени коренно, което е  свързано с появата на редица болести.

Нашите баби и дядовци, които в момента са на възраст над 80 години и техните предшественици са били здрави и дълголетни, защото са водили естествен здравословен начин на живот – ставали са по изгрев слънце, били са на слънце и чист въздух, пиели са изворна вода, хранели са се с просеник, малко сирене, много лук и чесън.

За тях проблемите с метаболитния синдром са били напълно непознати.

За метаболитния синдром говорим, когато имаме нарушение в обмяната на протеини, въглехидрати и мазнини.

Това са рискови фактори, които довеждат до появата на атеросклероза, сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2, обясни доц. Мария Папазова.

papazova-metabolitnia-sindrom
Доц. Папазова говори за метаболитния синдром

До скоро наричахме метаболитния синдром нарушени жлези или нарушена обмяна на веществата.

Причини за появата на метаболитния синдром са:

1 – Наследственост

Много хора с наднормено тегло казват, че баба е била дебеличка, мама също и аз като тях, цитира ги доц. Папазова.

Факторът наследственост наистина съществува, но от нас зависи дали ще го активираме или не.

2 – Единство между дух, душа и тяло гарантира биохимичен баланс

За да напълнява човек, причината не се крие само в проблеми с физическото тяло, а и в душата – с емоциите и с подсъзнанието.

Когато човек със здраво физическо тяло е емоционално разстроен, той променя биохимичния баланс на организма.

Ако тази тенденция се задълбочи, здравото физическо тяло ще се разболее.

За съжаление в учебната програма на студентите по медицина тези връзки и зависимости не са описани. Чуждите и  родните лекари лекуват само физическото тяло, без да отчитат фактора емоционално състояние.

Има методи, чрез които сетивата на хората могат да бъдат отворени, за да не изпитваме неистов глад за сладко и други тестени изделия, които ядем в огромни количества по време на депресии и трудни житейски ситуации, а после те  се лепят по цялото тяло, казва доц. Папазова.

3 – Напредване на възрастта

С напредване на възрастта все повече се проявява метаболитния синдром, защото процесите в организма стават по-бавни, обмяната на веществата се забавя, а и възрастните хора водят по-заседнал начин на живот.

papazova-syndrom
Затлъстяването е в основата на метаболитния синдром

4 – Неправилно хранене с вредни храни

Най-често употребяваната вредна храна е маргаринът, а не е кравето масло или домашната мас.  Маргаринът е трансмазнина.

Когато ядем естествени мазнини като зехтин, олио, сусамово масло, кокосово масло, краве масло, мас, те намаляват усвояването на захарта.

Важно е в храната да има нормално количество мазнина.

Втората група вредни продукти са тези, които съдържат омега 6 маст киселини,  защото е променено съотношението омега 3 към омега 6 от 1:4 към 1:30, поясни доц. Папазова.

ГМО храни, които са въведени през 1943 г. – пълнозърнести продукти и тестени изделия от  пшеница, ръж, овес, ечемик, бял ориз и царевица.

papazova-sindrom
Възрастното население също страда от  метаболитния синдром

5 – Метаболитен стрес

Свръхупотреба на въглехидрати и протеини, употреба на промишлени хранителни продукти, минерален дефицит.

Оздравителните ефекти при метаболитния синдром са рационално и здравословно хранене, движение и спорт, намаляване на стреса и употребата на шуслерови соли.

Изгледайте видеото по-долу, защото лично от доц. Папазова ще научите още полезни факти относно здравето и как да се предпазите от  метаболитния синдром.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Доц. Папазова за справяне с метаболитния синдром

  1. Людмил Трифонов каза:

    Здравословното хранене и добрият режим са безспорно необходими за поддържане на нормална обмяна. Но има една причина за нарушаване на метаболизма чрез негативни изменения във функционирането на ендокринната система, която е малко известна и обикновено не се взема предвид при диагностиката. А е основен фактор за метаболитните нарушения и през последните десетилетия придобива масово разпространение. Нарушава се нервната трофика към жлезите с вътрешна секреция и се появяват патологични отклонения в тази система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *