ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сензационно! Израелски учени откриха ключа към отслабването

Опитвате нова диета, но резултатът е нулев при отслабването? Питате се защо килограмите не помръдват? Израелски учени разкриват причината за това, съобщава „Билд”.

отслабването

Ключът към отслабването е…четете внимателно по-долу.

Бананът, парчето кекс и купата салата влияят по различен начин на кръвната захар на всеки човек, установяват изследователи от института за естествени науки „Вайцман” в Реховот. Тяхното откритие е публикувано в специализараното издание „Сеll”.

Двамата автори проф. Еран Сегал и д-р Еран Елинав са опитали да анализират чрез компютърен алгоритъм различните реакции на тялото, за да могат да разработят персонални диети за всеки един от участниците в техния труд.

Етапи на изследването, при което учените откриха ключа към отслабването

► Всички 800 доброволци е трябвало да разкажат за своите заболявания, както и за хранителните си навици. След това им се вземала проба от изпражненията, за да се анализират микробите в червата им.

►Нивото на кръвната им захар се наблюдавало непрекъснато чрез малко електронно устройство, прикрепено към тялото. Участниците в експеримента трябвало да правят описание на своето хранене с помощта на мобилно приложение и да разкажат как им се е променил живота.

►Чрез следенето на консумацията, кръвната захар, създадените навици за сън и поддаването на стрес учените са създали алгоритъм, чрез който могат да предвидят как кръвната захар след консумация на различни храни ще се покачи.

Резултатите

Резултатите от проучването показват, че диетите и създаването на здравословни хранителни навици са различни за всеки и препоръките трябва да бъдат индивидуални, за да е ефективно отслабването.

► Тези персонални прогнози са били използвани от израелците за разработването на индивидуален режим за хранене на участниците в проучването.

►Персоналните препоръки включват при някои хора дори продукти като шоколад и сладолед. „Невероятно, но сладоледът е включен в списъка на разрешените храни на много лица“, казва проф. Еран Сегал. Освен това учените са успели да понижат нивото на кръвната захар на 26 други доброволци с помощта на изработените вече индивидуални диети. „Ние се надяваме, че тези персонални прогнози до 1-2 години ще бъдат на разположение на крайните потребители. „Нашата идея е, хората да попълват медицински въпросник и да изпращат фекална проба, а ние с помощта на нашия алгоритъм да им изготвяме подходяща диета“, казва д-р Сегал.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *