ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

РЕПАРИЛ / REPARIL

Съдържа есцин, лактоза монохидрат, повидон, магнезиев стеарат, захароза, талк, арабска гума, титанов диоксид, силициев диоксид, полиетил акрилат, макрогол, натриев хидроксид, кармелоза натрий, триетилов цитрат, симетикон емулсия, пчелен восък – бял, карнаубски восък

Предназначение

репарил
С репарил се спасяваме от болезнени отоци

Таблетките РЕПАРИЛ въздействат при посттравматични състояния и оперативни интервенции с отоци. Под същото наименование могат да се намерят гел и охлаждащ спрей, прилагани след контузии и навяхвания за предотвратяване на отоци.

Как се приема

РЕПАРИЛ стомашно устойчиви таблетки се приема в дози и с продължителност, определени от лекар в зависимост от възрастта и здравословния проблем на пациента. Таблетките се поглъщат цели, с малко вода след прием на храна.

Подрастващи над 14 години и възрастни могат при остри състояния да приемат до три пъти дневно по две таблетки или като поддържаща терапия – 3х1 таблетка дневно.

Деца от 7 до 14 години приемат 2-3 пъти по една таблетка на ден. Медикаментът може да се взема продължително време след консултация с лекар.

Възможни нежелани ефекти

Този медикамент като цяло се приема добре, но в отделни случаи дава стомашно-чревен дискомфорт и дразнения. Най-вероятно приемът на таблетките провокира усилване на проблеми, които пациентът е имал и преди това.

Съобщавано е също за редки прояви на свръхчувствителност. Ако след приема на РЕПАРИЛ се появи зачервяване, сърбеж или уртикарии и тези признаци не са преходни, лечението с медикамента трябва да се прекрати и да се направи медицинска консултация.

Кога НЕ БИВА да се употребява

РЕПАРИЛ не бива да се употребява при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът не е подходящ за деца под 7-годишна възраст.

РЕПАРИЛ е противопоказан при бременност и кърмене.

Лекарственият продукт не бива да се прилага при пациенти с бъбречни заболявания, особено бъбречна недостатъчност.

Взаимодействие с други медикаменти

РЕПАРИЛ влиза в лекарствени взаимодействия с някои антибиотици, като повишава риска от токсично въздействие върху бъбреците. Продуктът не бива да се комбинира с аминогликозиди, както и с ампицилин, цефалотин.

Паралелният прием с антикоагуланти усилва основния ефект от действието им.

__

Усреднена цена в аптеките – 27 лв за опаковка от 40 таблетки х 20 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *