Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БРОНХЕТАМИН / BRONCHETAMIN

Съдържа бутамират цитрат, сорбитол, глицерол, сукралоза, натриев^ензоат, лимонена киселина монохидрат, аромати на карамел и шоколад, вода

Предназначение

бронхетамин
Бронхетамин облекчава дишането при суха кашлица

Сиропът БРОНХЕТАМИН е предназначен за въздействие върху мозъчния център, от който зависи кашличният рефлекс. Благодарение на сигналите оттам дихателните пътища се разширяват и това облекчава дишането при засегната от инфекции дихателна система. Продуктът е подходящ за състояния със суха кашлица, включително коклюш. Препоръчва се приемът му при пациенти с кашлица, които трябва да претърпят хирургични интервенции или изследвания с апаратура на дихателни органи.

Как се приема

Сиропът е подходящ за деца и възрастни, като дозата се определя в зависимост от възрастта. Ако лекарят не е препоръчал индивидуална дневна доза, стандартният прием се извършва по следната схема: деца от 3 до 6 години – три пъти дневно по 5 мл; от 6 до 12 – 3х10 мл; над 12 – 3х15 мл; възрастни – 4х15 мл.

Продължителността на приема е ограничена до 7 дни. Ако в този срок не настъпи очакваната промяна, на всяка цена трябва да се направи консултация с лекар.

Пазете се от предозиране! Ако това се случи е възможно да се проявят симптоми като сънливост, гадене и повръщане. При силно изразена симптоматика търсете медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефекти при лечение с този медикамент са сравнително редки – касае се за гадене и повръщане, диария, сънливост, световъртеж. Съобщавано е също за кожни дразнения и обриви.

В повечето случаи това са преходни симптоми; ако споменатите или други се проявяват системно след приема на сиропа БРОНХЕТАМИН, направете консултация с медицинско лице.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БРОНХЕТАМИН не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Продуктът не е подходящ за деца под тригодишна възраст.

Приемът на този сироп трябва да се избягва през първите три месеца на бременността и кърменето. В останалите триместри на бременността може да се приема единствено в краен случай и под лекарско наблюдение.

При лечението с този медикамент приемът на алкохол е противопоказан.

Сиропът може да провокира сънливост – важна подробност, ако пациентът шофира или работи с тежки машини.

Взаимодействие с други медикаменти

БРОНХЕТАМИН не може да се приема едновременно с лекарствени продукти, които активират отхрачването – това може да причини задържане на секрети, инфекции или спазъм. Комбинирането с всякакви медикаменти следва да бъде одобрено от лекуващия, след като се прецени опасността от усилване на страничните ефекти или възможното променено действие при паралелен прием.

__

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за флакон от 200 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *