Вертижен синдром получаваме и от силен стрес

Когато лекарите ни съветват да не се ядосваме, защото силният стрес е опасен, те имат предвид и болестта вертижен синдром

Когато човек е гладен, обезводнен, вдигнал високо кръвно или кръвното му е паднало, когато му липсват важни микроелементи и витамини, той получава световъртеж.

След като пиете голямо количество вода или айран със сол, нахраните се добре, хапнете нещо сладко или шоколад, пиете кафе, би следвало появилият се световъртеж да изчезне.

Ако вашият световъртеж се проявява в продължение на цял ден или на няколко дни, задължително трябва да потърсите вашия личен лекар, който ще ви изпрати с направление на специалист невролог или оториноларинголог, писаха в healthline.com.

И вие сами можете да посетите невролог.

Причината е, че появата на световъртеж може да е много по-сериозна и да се окаже, че страдате от вертижен синдром.

vertijen-sindrom
Не позволявайте на стреса да ви навлече вертижен синдром

Това е заболяване, което покосява както възрастните хора, така и младите.

Страдащите от  вертижен синдром споделят, че кризите са ужасяващи. Те не могат да се движат. Трябва да лежат, но главата им да бъде поставена върху по-висока възглавница.

През цялото време ги тресе и имат чувството, че ще изгубят съзнание.

Световъртежът сменя своята посока – от ляво надясно и обратно.

Първата и най-често срещана причина за появата на вертижен синдром е стрес.

Натрупване на проблеми през изминалите месеци или години довеждат до увреждане на нервната система и ако в началото появилият се поносим световъртеж не ни се струва тревожен, то когато се обостри, тогава положението става нетърпимо.

Други причини за появата на вертижен синдром са:

1 – Нарушения на вестибуларния апарат – много често това са вродени проблеми. Такива хора не могат да пътуват по завои, защото им става лошо и трябва да пият хапче, за да понесат пътуването.

2 – Увреждане на средното ухо вследствие на вируси и зарази, бактериални инфекции, алергични реакции към лекарства, травми на главата.

3 – Следствие на мигрена.

4 – Увреждания на мозъка като инсулт, кръвоизлив в мозъка, тумор на мозъка, увредени кръвоносни съдове на врата.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *