Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нова процедура замества отворената сърдечна операция – вижте подробности!

„Преди няколко години в САЩ се случи това, което преобърна представите за съвременната кардиохирургия, – обяснява кардиологът д-р Джеймс Флайшхауър. – Появи се нова процедура, наречена транскатетърно имплантиране на аортна клапна протеза. Тази процедура е идеална за пациентите с висок риск, които не могат да изтърпят и преживеят отворена операция, с които не би се заел нито един хирург. Тя е скъпоструващо, но къде-къде по-безопасна от отворената сърдечна операция.

По време на тази процедура ние, специалистите, с помощта на тънък катетър доставяме по кръвоносните съдове към устието на аортата сгънатата клапна протеза. Тя се разгъва директно на самото място. Целият процес заема два часа и ако всичко е наред, до 5-7 дни изписваме болния и той се прибира у дома. Никакво отваряне на гръдния кош – само мъничък разрез на кожата. Съответно рисковете от инфекции и други тежки усложнения са значително по-ниски, отколкото при отворената операция.

кардиолог
Кардиологът д-р Флайшхауър

Транскатетърното протезиране на аортна клапа е жизненоважна процедура за хора с тежка стеноза на аортната клапа, които по едни или други причини не са подходящи за отворена операция. Именно по този начин стенозата трябва да се лекува в бъдеще.

Искам да отбележа, че в редки случаи процедурата се провежда не през бедрената артерия, а през лявата част на гръдния кош. Това се прави, когато пациентът е с много тесни кръвоносни съдове и няма как да се доберем от бедрото на аортната клапа. В този случай разрезът се прави между ребрата, директно над върха на сърцето.

Съществува още един вариант, при който влизаме непосредствено в аортата, продупчвайки гръдния кош в горната му част. Този метод обаче е все още експериментален. Искам да изтъкна, че вашият лекуващ хирург ще реши каква точно процедура е подходяща за състоянието ви“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *