Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кандидоза: Не допускайте да ви застигне

Кандидоза можете да хванете лесно, а лечението е бавно и понякога трудно

Под медицинския термин кандидоза разбираме гъбична инфекция, причинена от  Candida Albicans.

Кандидоза може да се развива по всяка част от тялото – стомашно – чревен тракт, в устата, във влагалището, дори под мишниците през горещите дни, когато човек се поти и там се образува влага. Уязвима е кожата под женските гърди.

Кандидоза атакува ноктите на ръцете и на краката.

Най-честата причина за заразяване с кандидоза е липсата на достатъчна хигиена на ръцете и на храната,  която приемаме, използване на седалищна тоалетна, на която преди това е седял болен човек.

При полов акт със заразен човек без презерватив.

Първите симптоми за появата на кандидоза са непоносими сърбежи в интимната област не само при жените, но и при мъжете, парене по време на уриниране, интензивно отделяне на влагалищен секрет, поява на течение, неприятен сърбеж или болка в областта на ануса.

kandida
Ако не лекувате появилата се кандидоза, тя може да ви навлече огромни проблеми и телесни поражения

Когато огнището на кандидоза е в стомашно-чревния тракт, човек започва да усеща киселини след хранене, подуване на стомаха, обложен език.

Кандидоза по ноктите причинява огромна деформация по ноктите на ръцете и на краката, при която те стават изкривени по един неприятен начин.

Освен добрата лична хигиена, ако кандидоза се е появила по покочно-половите пътища или ануса, бельото на заразения не трябва да се пере, заедно с това на останалите членове на семейството.

Наличието на кандидоза в организма причинява отпадналост и усещане за изтощение на организма, затова е важно да пиете витамин С, да приемате богати на витамин С храни – червено цвекло, червени чушки, особено много люти червени чушки, лимони, портокали. Особено наблегнете на сок от арония и от черен бъз (бъзак).

Понеже гъбичките на кандидоза харесват не само влажна, но и високо киселинна среда, не трябва да ядете бяла захар и сладки тестени изделия.

Медът, обаче е полезен, защото има антисептично действие и убива гъбичките кандидоза, но лечението с мед е прекалено бавно.

Когато кандидоза е атакувала покочно-половите пътища, за да облекчите сърбежите, правете промивка със смрадлика или със сода бикарбонат, разтворена в хладка вода.

Тези съвети са само съпътстващи. Когато усетите някой от цитираните по-горе симптоми, незабавно потърсете лекарска помощ.  В зависимост от проблема, ще ви бъдат назначени микробиологични изследвания. Вероятно ще ви назначат лечение с антибиотици.

Ако не лекувате появилата се кандидоза, тя може да ви причини неподозирано огромни неприятности – цялото ви тяло да се превърне в живи и дълбоки рани, херпеси и други образувания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *