Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съвет от онколозите: само зеленчуците пазят от рак на гърдата

Колкото повече зеленчуци, толкова по-добро здраве

зеленчуци
Изобилие от зеленчуци в храната не само ще спести колебанията в кръвното налягане, но може да предпази и от други страшни заболявания и неразположения, като инсулт, катаракта, макулна дегенерация и влошаване на когнитивния статус. При жените, само увеличената консумация на зеленчуци е в състояние да ги предпази и от рак на гърдата, пише The Globe and Mail.

Изследователите наблюдавали в продължение на години 335,054 здрави жени, за да идентифицират ясно риска от рак на гърдата и занижената консумация на зеленчуци и плодове.

В началото на изследването жените трябвало да споделят какъв е начина им на хранене през последните 12 месеца. След като минали 11 години и половина от рак на гърдата се били разболели 10 197 жени. В сравнение с жените, които не консумирали почти никакви зеленчуци (по-малко от една порция на ден), жените, които хапвали зеленчуци в изобилие (най-малко 5,5 порции на ден), е 13% по-малко вероятно да страдат от рак на гърдата.

От друга страна консумацията на плодове не влияе върху риска от развитие на рак. Очевидно, фитохимикалите, на които са богати голяма част от зеленчуците намаляват нивото на протеините, които са важни за развитието на рак. Положителната роля на цеулозата също трябва да бъде отбелязана.

Ето защо специалистите препоръчват жените да консумират най-малко пет порции зеленчуци на ден. Една порция е половин чаша преработени или сурови зеленчуци или една чаша листни зеленчуци. Идеята е да се добавят зеленчуци при всяко хранене, включително на закуска.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *