БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Проблеми с щитовидната жлеза се лекуват с тези методи

Голяма част от хората, които имат проблеми с щитовидната жлеза не си дават сметка за това или са неправилно диагностицирани поради сходството на симптомите на заболяването с тези на други болести, пише draxe.com

Щитовидната жлеза е малка жлеза в областта на шията, разположена точно под адамовата ябълка. Тя има две основни функции, които са от съществено значение за здравето – поддържане на правилната концентрацията на калциеви йони в кръвния поток и регулиране на метаболизма, включително храносмилането и обработването на протеините. Проблеми с щитовидната жлеза се причиняват от неправилното й функциониране, а това може да бъде опасно за вас.

Хипертероидизмът се проявява с хиперактивност, промени в настроението, безсъние, хронична умора, мускулна слабост, чувствителност към топлина, необяснима загуба на тегло, загуба на сексуален интерес.

проблеми с щитовидната жлеза
Проблеми с щитовидната жлеза се лекуват с промяна в навиците

Симптомите на хипотиреоидизъм са: неочаквано покачване на тегло, умора, депресия, чувствителност към студ, суха кожа и коса, мускулни болки.

Ако имате някои от тези сиптоми, ако сте били изложени на радиация, ренгенови лъчи, тежки метали и други, вероятно имате заболяване на щитовидната жлеза.

Около 90% от случаите на хипотиреоидизъм са свързани с автоимунното заболяване на Хашимото.

Вашият лекар трябва да ви направи изследвания на хормоните, за да се определи дали наистина имате хипо- или хипертиреоидизъм. Ако това е факт, обсъдете с него тези натурални методи за лечението на проблеми с щитовидната си жлеза.

  1. Избягвайте глутен и казеин

Глутенът може да бъде открит в много храни, съдържащи скробяла – хляб, овесени ядки, макаронени изделия и често е причина за хранителни алергии и намаляване на здравето на червата.  А1 е бета казеин, който се съдържа в повечето от млечните продукти. Той причинява  автоимунни заболявания, стомашна дисфункция и уврежда органите. Този протеин може да доведе и до проблеми с щитовидната жлеза. В случай, че имате проблеми с нея, избягвайте тези продукти.

  1. Контролирайте нивата на йод в организма

Това, което много хора не знаят е, че йодът е необходим градивен елемент. Хормоните, произвеждани от щитовидната жлеза и храните, които ядем не съдържат достатъчни нива от него, за да сме здрави. Ако установите, че имате недостиг на йод , може да си го добавите от водорасли, риба (треска, риба тон и т.н. ). Има и хранитени добавки с йод, които може да приемате, за да се справите с проблема. Преди да започнете приема им е важно да се консултирате с вашия лекар.

  1. Пречистете тялото си от тежките метали

Тежките метали (живак, алуминий, арсен, кадмий, олово и др.) се натрупват в костите, меките тъкани, мастните клетки, а дори и в нервната система и могат да бъдат силно токсични, ако не се пречистваме. Симптомите за натравяне с тежки метали са множество – хранителни алергии, неврологични нарушения, лоша циркулация на кръвта, умора, храносмилателни проблеми, безсъние, мускулна болка, екземи, главоболие, отслабване на имунната система, както и автоимунни заболявания, които могат да причинят хипотиреоидизъм. Вашият лекар може да направи тест, за да се определи дали имате изобилие на тежки метали в тялото си. Може да пречистите тялото си, включвайки семена от чиа, яйца, бразилски орехи, магданоз, лук, чесън и т.н. в диетата си. Тези храни съдържат биохимични съединения, които се свързват с тежките метали и позволяват на тялото да ги изхвърли естествено. Алтернативно, можете да използвате активен въглен, за да пречистите тялото си от токсичните тежки метали.

  1. Набавете си селен

Селенът е микроелемент и антиоксидант, съдържащ се в мидите, студеноводните риби, ядките и семената. С течение на времето, дефицитът на селен може да доведе до автоимунното заболяване Хашимото. Симптомите включват мускулни и ставни болки, много суха или чуплива коса, и изобилие от бели петна по ноктите. Ако мислите, че може да имате недостиг на селен в диетата си, задължително се посъветвайте се с вашия лекар, защото твърде високите нива също може да доведат до сериозни здравословни проблеми.

  1. Приемайте адаптогени

Женшенът, ашвагандaта и родиолата са известни адаптогени, който са полезни за надбъбречните жлези, които съдействат за нормалното функциониране на щитовидната жлеза. Когато надбъбречни жлези не функционират правилно, тялото губи способността да се справя със стреса. Организмът се насища с кортизол, който често се нарича  „хормон на стреса“ и може да доведе до проблеми с щитовидната жлеза , необяснимо покачване на теглото и хронична умора. Бременните и кърмещи жени трябва да избягват приема на билки, особено тези, които засягат функционирането на ендокринната система.

  1. Изключете захарта от менюто си

Максималната допустима доза захар за възрастни е 25 грама на ден. Може да ограничите приема й, използвайки естествени подсладители като стевията, а когато ви се прияде нещо сладко – хапнете плодове.

  1. Наблегнете на пробиотичните храни

Пробиотични храни като кисело мляко, кисело зеле и ябълковия оцет насърчават развитието на здравословните бактерии в червата и могат да помогнат при лечение на различни проблеми с щитовидната жлеза. Тези храни ще подобрят обмяната на веществата, енергийните нива и ще се погрижат за цялостното здравословно състояние на организма.

  1. Консумирайте повече здравословни мазнини

Това са тези мазнини, които получаваме от естествени източници като месо, ядки, плодове като кокосови орехи, маслини и авокадо. Мазнините от маргарина, олиото и други водят до промени в настроението, метаболитни нарушения, проблеми с храносмилането, както и неправилно функциониране на репродуктивна система.

ти лайф - чай за щитовидната жлеза
Билков чай ТИ ЛАЙФ – за здрава щитовидна жлеза

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *