Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

В народната медицина боровите иглички са на почит от векове: НАУЧЕТЕ ЗАЩО!

Полезните свойства на иглолистните са познати от векове

борови иглички
Още древните шумери преди 5000 години са използвали екстракти и отвари от борови иглички като лечебно средство. Познавали са целебните свойства на бора и елата и в древна Гърция. За да не боледуват през зимата, просто са дъвчели игличките. Това е помагало и при проблеми със зъбите и венците.

В игличките има много биологичноактивни вещества с лечебно и стимулиращо действие – витамини, хлорофил, микро- и макроелементи, фитонциди, фитохормони, етерични масла. Богати са на вит. С, който през зимата е повече, отколкото през лятото. А етеричните масла в игличките -обратното – са повече през лятото.

Игличките от различните иглолистни дървета са източник на каротин, незаменим за доброто зрение и предотвратяването на рака. Съдържат и вит. Е, чийто дефицит предизвиква болезнени изменения в скелетните мускули, в мускулите на сърцето, в нервните клетки и половите жлези и води до бързо стареене на организма.

Фитонцидите, съдържащи се в игличките, убиват гъбичките и вредните едно- и многоклетъчни организми. Пагубни са за вирусите на грипа, възбудителите на туберкулозата, дизентерията и други заболявания, ускоряват зарастването на рани, стимулират сърдечната дейност, пречистват въздуха.

В боровите и елховите иглички се съдържат микро- и макроелементи, в това число алуминий, мед, желязо. Пряко следствие от дефицита на даден елемент са такива болести като анемия, хранителни разстройства, бърза умора, световъртеж, влошени кръвни показатели, нарушения в дихателната система.

При холецистит и жлъчнокаменна болест от елхови иглички се прави чай: 1 с.л. наситнени иглички се заливат с 1 ч.ч. вряла вода. Кипва се за 20 мин, прецежда се, охлажда се, добавя се мед на вкус и се пие на малки глътки по 1 чаша два пъти дневно.

Благодарение на потогонното и противовъзпалителното си действие този чай може да се прилага и за лечение на простудни заболявания. Има противокашлично и отхрачващо действие.

Борови иглички и люспи от лук

При заболявания на бъбреците 5 с.л. наситнени иглички и 2 с.л. лукови люспи се заливат с 1 л вода, кипват се, варят се на тих огън 10 мин. и се оставят в термос за една нощ. Прецежда се и се пие през деня. Курсът на лечение продължава 3-4 месеца.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *