Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алтернативната медицина за лечението на язви

Повечето алтернативни лечители са единодушни – най-доброто лечение на язва, пептична е чрез… антибиотици.

Лечението на язва изисква храна с фибри
Лечението на язва изисква храна с фибри

Чакайте малко. Досега не ни ли убеждавахте, че повечето алтернативни доктори избягват да използват антибиотици? Не казвахте ли, че те унищожават полезните бактерии в дебелото черво и предизвикват най-различни смушения в храносмилането? Не изтъквахте ли аргументи срещу антибиотиците в почти всяка глава? Отговорът на тези въпроси е да, да и пак да.

Въпреки това конвенционалната и алтернативната медицина споделят мнението, че антибиотиците са най-ефективният метод за премахване на Helicobacter pylori и лечението на язва. Тази обикновена бактерия причинява до 70% от болезнените язви в лигавицата на стомаха и дуоденума (част от тънките черва в непосредствена близост до стомаха).

Язвите трябва да се лекуват. Освен болката те причиняват загуба на телесно тегло, подуване, оригване и гадене. Някои язви кървят. При други се получава перфорация или дупка в стомаха или червата.

След като се потвърди диагнозата, че язвата е причинена от Н. pylori инфекция посредством изследване на кръвта, което показва наличие на антиген Н. pylori и проба от стомаха, заболяването може да се излекува бързо и ефективно с антибиотична терапия. Антибиотиците обикновено се комбинират с бисмут субсалицилат или други потискащи киселината медикаменти, които предпазват лигавицата на стомаха и допринасят за лечението на язва. Тази терапия лекува язвата и не допуска нейната повторна поява при 90% от хората, което е много висок процент успеваемост за всеки един клон на медицината.

Това обаче не означава, че алтернативните лечебни средства нямат своето място в лечението на язва. Можете да ги използват след терапията с антибиотици, за да помогнете на стомаха и дуоденума да се излекуват и да се предпазите от рецидив. Те ще ви помогнат и да ограничите страничните ефекти от лечението. Ако язвата не е причинена от Н. pylori, алтернативната медицина ще ви помогне да смекчите оплакванията и да се излекувате далеч по-добре от медикаментите за понижаване на киселините.

РИБЕНО МАСЛО и ЦАРЕВИЧНО ОЛИО: предпазват от рецидив

Едно научно изследване е установило, че царевичното олио и рибеното масло могат да инхибират развитието на бактериите Н. pylori. Диета, богата на тези масла, може да намали риска от рецидив на язвата. Можете да си набавите полезните нутриенти, като готвите с царевично олио, добавяте го към салатите и хапвате риба 2-3 пъти седмично.

Ако не обичате риба, вземайте рибено масло, като следвате указанията върху етикета.

БОГАТИ НА ФИБРИ ХРАНИ: колкото може повече

Високата консумация на влакнести вещества е чудесна профилактика срещу язва. Ябълките, овесените трици, броколито, брюкселското зеле, зелето, морковите, пълнозърнестият хляб и пълнозърнесто мюсли, както и зелените листни зеленчуци са богати на фибри. Другият вариант е да вземате фибри под формата на суплемент, който съдържа семена псилиум. Веднъж на ден вземайте 2-3 капсули с 250 мл вода.

ГАМА-ОРИЗАНОЛ: ускорява лечението

Веществото гама-оризанол е балсам за язвата. Независимо дали се лекувате с антибиотици, дневната доза от 300 мг гама-оризанол ще ускори лечението и ще ви предпази от рецидив.

ДЕГЛИЦИРИЗИРАН СЛАДЪК КОРЕН: по-мощен от всяко лекарство

Деглициризираният сладък корен е лакрица с изолирана глициризинова киселина, която причинява високо кръвно налягане. Научните изследвания показват, че препаратът е по- ефективен от всяко друго лекарство за язва, като незабавно тушира симптомите на пептичната язва. Вземайте от 1000 до 1500 мг деглициризиран сладък корен на ден под формата на капсула или 3 пъти на ден по 30 капки тинктура на гладно в продължение на 2 месеца.

ГЛУТАМИН: лековитата тайна на зелевия сок

Зелевият сок е изпитано средство от народната медицина, което лекува пептичните язви, но вкусът му е потресаващ. За щастие, лековитите активни вещества в сока се предлагат и под формата на суплемент.

Една от активните съставки е глутамин — аминокиселина, която храни и възстановява лигавицата на храносмилателния тракт. Вземайте 8000 мг глутамин на ден в продължение на 4 седмици.

Бактерии спасители

Въпреки че антибиотиците действително помагат и лекуват повечето видове язва, те самите нанасят сериозна вреда, защото убиват наред всички бактерии в организма. Така те разстройват чревната микрофлора, която балансира храносмилането и поддържа здравословна среда.

Когато полезните бактерии бъдат унищожени, човек може да развие заболяването дисбактериоза, което представлява нашествие на вредни гъбички и бактерии. Резултатът е подуване на корема, лошо храносмилане, запек, диария, газове, умора и гьбични инфекции. Можете да се предпазите от дисбактериоза по време на антибиотичната терапия, като вземате всеки ден от 1 до 3 капсули или 1/4 до 1/2 чаена лъжичка пробиотици.

Суплементите с пробиотици съдържат полезни бактерии като ацидофилус, бифидум и фаециум. Те ще възстановят унищожените от антибиотика бактерии.

Когато избирате пробиотик, проверете дали на етикета е отбелязано, че са изсушени чрез замразяване, което гарантира, че различните бактерии в суплемента не са се избивали едни други, докато са пребивавали в опаковката, както и съкращението F0S, което обозначава захарта, която храни бактериите, докато те пътуват през храносмилателния тракт. Тя гарантира ефективно възпроизводство на полезните бактерии.

Друг важен съвет е да купите продукт, който е съхраняван в хладилник в аптеката, защото бактериите виреят най-добре на студено. Не пропускайте да проверите срока на годност на препарата.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *