Народни рецепти при ангина

Смесват се равни количества плодов оцет и силна ракия. Вечер болният се разтрива хубаво с тази смес, изпива 2 горещи чая и държи краката си в гореща вода с разтворена в нея шепа морска сол. Подсушава краката си и лага. Да се завие добре, за да се стопли.

Счукват се добре 1 ч. ч. плодчета от анасон и се варят 5 мин. в 200 г червено вино. След като сместа поизстине, с нея се прави гаргара.

Смесват се и се разбъркват внимателно по 100 г цвят от лайка и стръкове от камшик, 50 г стръкове от босилек и 70 г листа от живовляк. 1 с. л. от сместа се залива с 400 г вряща вода. Ври 5 мин, кисне 2 часа и отварата се прецежда. С нея се прави гаргара през 2 часа.

Смесват се и се разбъркват внимателно по 150 г цвят от лайка и стръкове от камшик. 1 с. л. от сместа се залива с 400 г вряща вода. Ври 5 мин. на тих огън, кисне 2 часа и отварата се прецежда. През 2 часа се прави дълбока гаргара. Лечението продължава поне 1 седмица след оздравяването.

Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г стръкове от камшик, цвят от лайка, листа от живовляк и стръкове от градински чай. 1 с. л. от сместа се залива с 400 г кипяща вода. Ври 5 мин. на тих огън, кисне 2 часа и отварата се прецежда. През 3 часа с нея се прави гаргара.

30 г камфор се разтваря в 500 г силна ракия. Преди лягане болният се разтрива с течността и се завива хубаво докато се изпоти. Преоблича се с сухи дрехи.

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.