ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рак на простатата! Пет начина да се предпазите!

Кое е най-доброто лечение на рака на простатата? Да не се разболявате от него!

Превенция на простатата
Превенция на простатата

Тук ви представяме петте тайни на профилактиката на рак на простатата , разкрити от д-р Дан Лабриола, лекар натуропат от Сиатъл.

1. Ограничете до минимум наситените мазнини, които отслабват имунната система и повишават риска от рак на простатата. Тоест, не яжте червени меса и млечни продукти, които са основният източник на наситени мазнини.

2. Ограничете до минимум кафето, чая и алкохола, които дразнят простатата и повишават риска от заболяването.

3. Вземайте комплекс антиоксиданти. Мъжете с висок прием на антиоксиданти като витамин С, витамин Е и микроелемента селен рядко заболяват от рак на простатата.

4. Използвайте редовно простатата. Жлезата доставя семенната течност за еякулация. Някои медицински проучвания предполагат, че редовната еякулация намалява риска от рак на простатата.

5. Помислете си добре, преди да се подложите на вазектомия, защото изследванията показват, че операцията може да повишава риска. Това не изключва вазектомията, когато тя е наложителна, но тогава мъжът трябва да сведе до минимум другите рискови фактори.

Стимулирайте простатата с рефлексогенен масаж

Точка за масаж при рак на простатата
Точка за масаж

Хм, не бързайте да си правите погрешни изводи. Имам предвид рефлексогенен масаж на ходилата – алтернативна терапия, според която всички телесни органи са проектирани като точки върху ходилата, а стимулирането на тези точки изпраща лечебна енергия към съответния орган.

Определени рефлексогенни точки могат да насочат енергийния поток към простатата, да изчистят конгестията и да възстановят здравето и баланса в жлезата, твърди натуропатът д-р Ева Ърбениък.

Предлагам ви нейните указания за масаж на тези точки. Точките на простатата се намират от вътрешната страна на ходилото, на около 2,5 см под кокалчето на малкия пищял и към петата.

Седнете на стол, наведете се напред или вдигнете двата крака на ръба на седалката и „прещипнете“ основата на всяка пета с палеца и показалеца на съответстващата ръка, като прилагате равномерен натиск. С движение, сякаш доите, изтеглете полека от основата на петата към малкопищялната кост.

Масажирайте цялата повърхност на петата под глезена, като обръщате специално внимание на по-чувствителните на пипане места. Правете масажа по няколко минути 2-3 пъти на ден.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *