Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 лесни рецепти помагат при екзема

С тези лесни рецепти ще може да изчистите неприятните проявления на екземата

екзема билки
Екземата, известна още и като дерматит, представлява възпалителна реакция на кожата, причинена от външни или вътрешни фактори. Различават се много видове, като един от най-често срещаните е т.нар. суха екзема – прекомерно изсушаване и напукване на кожата.

Мъжете и жените са еднакво уязвими на заболяването, което се обостря в студените месеци. То може да засегне всички части на тялото, но най-често това са долните и горните крайници.

Неприятният сърбеж ще облекчите, като промиете екземата с разтвор от 1 с.л. сода и чаена чаша вода.

Домашно приготвен лек помага за възстановяване. Необходими са 150 г сушена лайка или невен. Билката кисне една седмица в 1/2 л зехтин. След това масленият извлек се прецежда и се мажат засегнатите места.

Отличен ефект има мехлем от 1/2 ч.ч. масло от карите (от био магазините), 1/2 ч.ч. кокосово масло, 1 с.л. мед, 20 капки етерично масло от лавандула, 4 капки масло от чаено дърво. Разтопете на водна баня маслото от кокос и от карите. Бъркайте, докато се смесят добре. Оставете масления микс малко да изстине, добавете меда и разбъркайте. Обогатете с етеричните масла. Получената хомогенна смес изсипете в кутийка. След няколко часа тя се втвърдява. Употребявайте няколко пъти дневно. Комбинацията действа изключително благотворно. Маслото от карите хидрати ра кожата, кокосовото масло доставя витамин Е, медът има противовъзпалителни свойства, лавандулата успокоява сърбежа, а чаеното дърво участва със своите антибактериални качества.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *