ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Екстрактът от гроздови семки помага при тези болести

Още от древна Гърция, различни части на гроздето са били използвани за медицински цели. В

Екстрактът от гроздови семки е изпитана съставка за лечение на множество заболявания
Екстрактът от гроздови семки е изпитана съставка за лечение на множество заболявания

алтернативната медицина, екстракт от гроздови семена се употребява при лечението на:

  • високо кръвно налягане
  • висок холестерол
  • атеросклероза
  • лоша циркулация на кръвта
  • усложнения, причинени от диабет
  • запек
  • стомашно-чревни разстройства
  • дегенерация на макулата

Поддръжниците на алтернативната медицина твърдят, че екстрактът от гроздови семена предпазва от рак. При лабораторните изследвания, учените са доказали, че от гроздови семена може да помогнат в борбата със свободните радикали, за които е известно, че увреждат  ДНК и причиняват рак.

                Ползи за здравето

  1. Усложнения, причинени от диабет

През 2009 година се  е провело проучване, което е изследвало 32-ма пациенти с диабет тип 2 и висок кардиоваскуларен риск. На част от участниците се е давало по 600 мг екстракт от гроздови семена, а на други плацебо, всеки ден в продължение на четири седмици. Резултатите са показали, че екстрактът от гроздови семена, значително е подобрило гликемичния индекс  и възпаленията. Авторите на изследването предполагат, че съставката може да има положителен ефект и при намаляване на риска от сърдечно съдови проблеми.

  1. Високо кръвно налягане

В проучване на пациенти с метаболитен синдром през 2009 година, изследователите откриват, че четири седмично лечение с екстракт от гроздови семена има ефект при понижаването на понижава систолното и диастолното артериално налягане. Известно е, че метаболитният синдром повишава риска от сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2.

  1. Болестта на Алцхаймер

Екстракт от гроздови семена забавя развитието на болестта на Алцхаймер, твърди проучване, проведено върху животни. Тестовете върху мишки, установяват, че екстрактът от гроздови семена облекчава възпалението и предотвратява натрупването на мозъчни плаки.

Екстрактът от гроздови семки се понася добре от организма, когато се приема през устата, но може да предизвика нежелани реакции като главоболие, суха или сърбяща кожа на скалпа, виене на свят и гадене.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.