БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Екстрасистоли може да се появят поради много фактори

Аз съм на 35 години. Оплакванията ми започнаха преди около 7-8 месеца и положението вече Ш става отчайващо. Преди време след физическо натоварване усетих слабост по време на работа и в ДКЦ-то се оказа, че имам прескачане на сърцето, т.е. камерни екстрасистоли. Казаха ми. че не е нищо сериозно и е следствие на физическата и емоционалната преумора. След време започнаха да зачестяват и да ми създават дискомфорт в гърлото и гърдите. Тогава започнаха да се появяват на всички ЕКГ, които съм правил. Предписаха ми бета-блокера корвитол. Пих го няколко дни, но от него започна да ми се забавя пулсът и да ми пада кръвно¬то налягане. Работя като строител и работата ми изисква пълна концентрация, затова лекарят ми намали дозата. Пих го почти 5 месеца, но ефектът беше нулев. През това време екстрасистолите нараснаха до 8-10 в минута. Започнах да се задъхвам и като че ли не ми достига въздух. Стягането и пробождането в сърдечната област станаха постоянна част от денонощието. Преди две седмици личният ми лекар ме изпрати на кардиолог. Поставиха ми холтер и резултатите за 21 часа и 35 минути бяха – 3876 мономорфни камерни екстрасистоли в дясно. Кардиологът ми предписа лечение с пропаст ад, а за да мога да спя нощем – по 1 таблетка атаракс. Резултатите от кръвните изследвания показват само по-висок холестерол. Кардиологът ми каза, че нямам исхемия. Нямам проводни нарушения и ритъмът на сърцето бил синусов (не зная какво означава това). Диагнозата е  предсърдно мъждене и първична хипертония. Лекарят ме увери, че ако си пия хапчетата, ще се почувствам добре. Но вече 10 дни няма никакъв ефект. Прескачанията нито престанаха, нито намаляха.Моля ви, дайте ми повече информация за моето заболяване, посъветвайте ме какво да правя, защото вече съм отчаян. Работата ми е много тежка, но имам малки деца, за които все пак трябва да се грижа!

Михаил Тодоров – Варна

Екстрасистолите са преждевременни съкращения на сърцето. За определяне на опасността от екстрасистолните аритмии е необходимо да се направи сериозен анализ на много предварителни изследвания. 24-часовият холтер, ехокардиографията и стрес-тестът са определящи за диагнозата, ако екстрасистолите са от сърдечен характер. Трябва да се определи видът им и дали имат органичен характер. Ако са органични, се лекува сърдечното заболяване. Ако проблемът е друг, трябва да се направят изследвания и лечение на други органи и системи.

ВНИМАНИЕ!

Често не се прави разлика между дихателната аритмия и екстрасистолите. При дихателната аритмия импулсите на сърцето са правилни, но не са на еднакви интервали. При вдишване сърдечната дейност се ускорява, а при издишване се забавя. Това се регулира от нервната система. Тази аритмия се среща при юноши и емоционално лабилни хора. Прогнозата при нея е благоприятна и не говори за сърдечно заболяване. Физическото натоварване е за препоръчване.

При екстрасистолната аритмия са налице преждевременни съкращения на сърцето под влияние на различни фактори. Те могат да бъдат неврогенни, органични или токсични. Неврогенните са най-чести и се предизвикват от напрежение, преумора, безсъние и др. Наблюдават се при здрави хора, обикновено в покой и преминават при физически натоварвания. Наличието на екстрасистоли изисква по-чести посещения при кардиолог и точно определяне на диагнозата и лечението им.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 16 до “Екстрасистоли може да се появят поради много фактори

  1. Силвия каза:

    Здравейте,

    Аз къщо минах през този кошмар, дори ме е страх да говоря в минало време, защото знем че във всеки един момент тренда може да се преобърне. Шмах по 3500 екстрасистори в денонощие. Сега съм доста по-добре….Нещата, които при мен имаха най-голямо значение- 1. разбира се психическото ми състояние, любов към себе си 2. магнезий пидолат. След като дълго време бях пила магнезий без никакъв ефект, реших че моят проблем не е свързан с магнезиев дефицит. Случайно обаче попаднах на едно бразилско изследване, при което се е провело 1 месечно лечение при хора с комплекси от екстрасистоли като са им давали специален вид магнезий, а именно магнезиев пидолат по 3 грамал Установило се е че, че в 80% от случаите доколкото помня екстрасистолите са намалели с 80% Ето и линк към изслезването на английски https://www.youtube.com/watch?v=FvCLqWTY3qk
    В отчаянието си започнах да търся този магнеций и се оказа, че в България не се продава, но в Гърция го има под марката Mag 2. Вече месец и половина пия този магнезий и резултат определно има…Опитайте…Не губете надежда…Екстрасистолите са добър урок да се учим на благодарност във всеки момент, в който сме добре. Обичайте се!

    • Христо каза:

      Здравей Силвия,
      Можеш ли да изпратиш снимка на опаковката на този магнизий ,който си закупила от Гърция на имейл lov1951@abv.bg , за да знам какво точно да търся.
      Христо

    • Нели каза:

      Здравейте! Бихте ли казали откъде закупувате продукта / онлайн или на място от аптека/ Намерих го в интернет от френски сайт и е под формата на ампули 30 бр.
      https://www.soin-et-nature.com/en/nutritional-deficiency/6528-mag-2-122mg-magnesium-pidolate-10-ampoules.html
      Прием 3-4 амп дневно според указанието ми се вижда голяма доза. Страхувам се от предозиране. Вашият магнезий вероятно е на таблетки. Моля, споделете. Благодаря предварително!

    • Айшегюл Наумова каза:

      Здравейте може ли да ми пратите снимки на този магнезий аз също имам този проблем Ще съм ви благодарна много

  2. Снежана каза:

    Искам да помогна на хора,които имат проблеми със сърцето. Всъщност за екстрасистулите.Давам ви гаранция за почти 100 % да ви помогне.Обиколила съм всички големи болници и на края един д_р Протич в София каза да пия Ритмонорм 150 ,мг 3 х 1 хапче.От време на време вземам магнезий Магнерот,или Магнерич и всичко се оправи.Хапчетата не ги спирам никога.Отпускат се от здравната каса.Господ здраве да му дава на този лекар.Не питай старило,а питай патило.Пробвай и ще ме благославяш.Желая на всички здраве.

  3. cvetoslavvv каза:

    Надявам се,че ще бъда полезен cor compositum е лекарство,което може да ви помогне,да излекувате екстрасистолите!Това са инжекции,които се бият по схема!За жалост не се предлагат в България,но могат да бъдат закупени от Австрия или Белгия!Пожелавам ви да сте здрави!Вашите мисли също могат да ви помогнат!:)

  4. Светломир каза:

    Trqbva da si si napravite pregled na (6titovidna jleza), za hormonalni problemi.
    S bilki se podurja tova polojenie:
    zdravec kruven 3 na den, ili kogato ima nujda
    glok (plod i lista).

  5. petko каза:

    Това няма лечение, каквото и да си говорим това е положението.Може да спрат временно и после пак е появяват.Знам го от личен опит.

    • Тодоров каза:

      Ако сте спортист е нормално , те имат разширено сърце от натоварване . С годините човек се ударя и започва да намалява натоварванията си и тогава започва това прескачане , не се плашете то е нормално . Но на честото прескачане на здрав човек основната причина играят нервите и то периферната нервна система прави вие да се чувствате по този начин . Ако има някаква причина в живота ви която ви нервира тревожи трябва да я отстраните и да се занимавате с йога , бягане но за удоволствие и др лек спорт . Това неприятно чувство го имат 60/70% от българите в Б/Я заради напрегнатия и несигурен начин на живот ( борба за оцеляване ) демокрация . Това е от мен , бягайте по далеч от големите градове и стреса .

  6. Pingback: Екстрасистолната аритмия се среща най-често | Лекува нет

  7. Pingback: Може ли да се намали рискът от инфаркт и инсулт? | Лекува нет

  8. иво николов каза:

    Аз се излекувах.Опитах много видове лечения.Накрая стана случайно.Ако някой се интересува,да ми пише.Lavrak@abv.bg

    • Роси каза:

      Здравейте, да, интересувам се, защото и аз има проблем с екстрасистули.
      Мерси!

    • Христо каза:

      Здравей Иво
      Имам нужда от твоята помощ .Надявам се да отговориш възможно най-скоро .
      Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *