Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кръвното налягане може да се контролира

От няколко години имам проблем с кръвното налягане. Искам да подчертая, че майка ми също беше с хипертония. Предписа­ха ш лекарства и кръвното ми налягане започна да се нормализира. Но се появи нов проблем -понякога ми е много ниско или двете граници се приближават. Ако пия хапче­тата без да съм си мерила кръвното налягане, започват проблемите. Затова не ги пия сутрин, а при нужда. Правилно ли е това и ако не ег какво трябва да направя, за да под­държам кръвното си налягане в нормални гранит?

Радка Бойчева – Кърджали

Лекарствата против хипертония трябва да се приемат постоянно

Не е правилен такъв контрол на повишено­то артериално наляга­не. Ако вашият лекар не може да ви предпише подходяща схема за ле­чение само въз основа на измереното кръвно налягане в лекарския ка­бинет, необходимо е да ви постави холтер за 24-часово проследяване на налягането и тогава да направи подходящата схема.

Холтерът се използ­ва за проследяване на работата на сърцето и за кръвното налягане. Често се случва пациен­тът да има оплаквания от сърцето, които в мо­мента на изследването не могат да се конста­тират точно. Тогава се предприема изследване за 24 часа. За целта на ръ­ката се поставя маншет, чрез който се отчитат денонощните колебания на кръвното налягане. С метода се изследват пациенти, при които по­вишаване на налягането се наблюдава само в оп­ределени часове или при определени условия, а също и когато терапия­та на хипертонията не дава резултат.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *