ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

6 неща, които не бива да правите след хранене

Всеки има навици, които са като вкоренени в мозъка

вана Но, за съжаление, много от тях са, или могат да бъдат причина за нашето лошо здравословно състояние. Оказва се, че човешкото здраве е засегнато не само от това, което човек яде, но и от това, което той прави след хранене. Храносмилателната система е много чувствителна и трябва да се съобразяваме с това.

Lekuva.net подготви за вас полезни съвети, които подбрахме въз основа на медицински изследвания. Погрижете се за вашето здраве и спрете да правите тези неща след хранене.

Не се разхождайте, не спортувайте и не влизайте в басейн веднага след хранене

Много хора вярват, че след обилно ядене е полезно да се направи една кратка разходка, но това не е така. Ходенето след хранене може да предизвика киселинен рефлукс и лошо храносмилане.
Разходките са чудесен начин да изгорите някоя и друга калория, но лекарите препоръчват да направите това поне половин час след хранене.

Не яжте плодове!

Някои хора вярват, че плодовете трябва да се консумират като десерт след хранене. Но в действителност това не е така.

Плодовете, изядени след основното хранене, при контакт с него започват да ферментират и се вкисват. Това уврежда нормалния храносмилателния процес. По-добре е да ги хапнете час преди хранене или най-добре два часа след хранене.

Не пийте чай!

Чаят пречи на желязото, което поемаме с някои от храните, като спанак например, да се абсорбира.

Не спете след хранене!

Повечето от нас обичат да си легнат веднага след хранене, но този навик е вреден. В легнало положение малкото количество храносмилателни сокове от стомаха обратно се връщат в хранопровода.

Ето защо някои хора имат усещане за парене в зад гръдната кост, когато те си лягат веднага след хранене. За да се избегне този проблем легнете поне два часа след хранене.

Не взимайте вана след хранене!

Къпането в топла вода повишава притока на кръв към крайниците и по цялата повърхност на тялото. Съответно,притока на кръв в областта на стомаха се намалява. Трябва да вземете топъл душ или вана най-малко час след хранене.

Не пушете след хранене!

Пушенето след хранене причинява симптомите на синдром на раздразнените черва. Освен това, пушенето се отразява отрицателно на мускулите на дебелото черво, отговорни за крайния етап на храносмилателния процес.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *