ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рефлексологът Сатджит Аден: За мен всеки ден от живота е урок

Рефлексологът Сатджит Аден посещава България всяка година

refleksolog

Той е роден в Англия, но родителите му са индийци. Сатджит Аден практикува рефлексология – древен метод за лечение чрез въздействие по ходилата.

Рефлексологията дава на тялото физически баланс и въздейства физически, енергийно и емоционално. Прилага се чрез нежен масаж върху ходилата. След приключване на сеанса се извеждат токсините навън.

Масажът в рефлексологията започва от дясното стъпало, после следва масаж на лявото. Дясното отговаря за органите в дясната половина на тялото – половината стомах и мозък, единия бял дроб, едното око. В лявата са черният дроб, сърцето и др.

„Започвам от точките, които са проекция на главата, на мозъка, и после надолу към органите. Всяко ходило има 7000 нервни окончания, свързани с органите. Какъвто и здравословен проблем да има човек, той става ясен. Ние казваме, че ходилата не лъжат“, казва Аден.

Сатджит Аден споделя, че често напипва кристали по ходилата. Усещането, като ги пипнеш, е сякаш стриваш сол между пръстите си. Ако тези кристалчета са в бъбреците, може да са песъчинки или камъни. Същото е и ако има камъни в жлъчката. Това са токсини, енергийни блокажи.

„Понякога чувствам празнота някъде по ходилото, обикновено когато има опериран орган, например при изваден яйчник“, казва Аден.

Методът помага за извеждане на токсините от организма след химиотерапия. Прилага се 2 месеца след нея. Ако се направи веднага, организмът ще заработи свръхсилите си към момента.

Рефлексологът има много пациенти. Най-младият е на 7 години, а най-старият е на 96 г. Неговият метод помага на болни от рак. прилага се успешно и при хора с множествена склероза, жени с нередовен цикъл и силни болки, на деца с аутизъм. Масажът на ходилата е чудесно средство за облекчаване на болките при мигрена. След сесиите му страстни пушачи казвали, че вече не поглеждат към цигарите. Дори само по кожата на ходилата Сатджит може да разбере дали пациентът е пушач.

Аден не е религиозен, но уважава религиите. Не се моли на никого определено, но медитира от съвсем млад. Преди години се отдал на духовен живот. Събуждал се в три сутринта и медитирал, по 6-7 часа четял духовна литература. Не ядял месо и млечни продукти 10 г., не пиел алкохол, 5 години не е правил секс. Не приемал вода и храна от ръката на друг човек. Научил с годините, че щастието е да има баланс във всичко.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *