ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

От пчеларските тефтери: 7 необичайни употреби на меда!

Това са 7 необичайни употреби на меда, които са известни само на добрите пчелари

med Медът има много и различни здравословни съставки и е много ценен дар от природата. Освен за хранене, още от дълбока древност медът се ползва и като лекарство.

Всички знаем, че медът има антибактериални свойства, особено ако цветът му е по-тъмен от обичайния. Точно този вид мед се ползва за лечение на рани. Ето и някои необичайни, но много полезни съвети за това как да се използва меда, различни от онези, които вече знаете.

Бързо зарастване на рани: ако случайно сте се одраскали, ако детето е паднало и си е одраскало коляното, намажете го с мед, покрийте го с марля, и нека да остане така цяла нощ.

Срещу чревни паразити: смесете равни части вода, оцет и мед. Може би това не е най-вкусното нещо, което сте пили, но все пак тази смес може да ви помогне да се отървете от леки чревни инфекции. Ако симптомите продължават по-дълго от два дни, идете на лекар.

Против махмурлук: високо ниво на фруктоза в меда помага на организма да се избави бързо от алкохола. След пиянска нощ вземете голяма лъжица мед и се отървете от сутрешното главоболие. Най-хубавото нещо, което може да направите, ако сте прекалили с алкохола, е да пиете чай с мед, защото хидратацията помага на организма да се възстанови по-бързо.

Почистване на лице: медът е естествен пилинг. Пробвайте само няколко дни да изплаквате лицето си с медена вода сутрин. Оставете я да действа няколко минути и след това я изплакнете. Медът, особено онзи с по-тъмен цвят, ще се справи идеално с акнето.

Доза енергия: ако се чувствате уморени изяжте една лъжица мед и ще си възвърнете силата.

Срещу безсъние: мляко с лъжица мед ще ви позволи час по-скоро да посетите земите на Морфей.

Регенератор: сложете малко мед върху краищата на косата си, изчакайте няколко минути и отмийте. така ще предпазите косата си от увреждане. Също така косата ви ще бъде блестяща и мека.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *