ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лекарски съвет: Спете голи! Полезно е за здравето!

По-добре е да се спи без дрехи, без пижами и без нощници

пижама Първо, пижамите могат да повлияят неблагоприятно върху производството на сперматозоиди при мъжете. Ако на мъжът все пак му е неудобно да спи без дрехи, то тогава може да спи с по-широки боксерки или шорти. Това ще подобри качеството на сперматозоидите с 25%.

Да спим голи е полезно от гледна точка на терморегулацията. Спането без пижама подобрява съня. Когато човек заспива, температурата на тялото спада, но дрехите могат да предотвратят спадането на температурата. Резултатът е, че дълго време не заспивате. И още – прекалено високата температура не позволява на тялото да освобождава хормона на растежа, което е важно за възстановяване на клетките, съобщава The Telegraph.

Вместо това, организмът ще произвежда кортизол (хормон на стреса), позволявайки и нощен прилив на инсулин. В такава ситуация, тялото предпочита да съхранява мазнините, но не и да ги изгори. Налице е също така и причина да се смята, че отказът от пижами и нощници забавя процеса на стареене. Всичко това отново е свързано с хормона на растежа. Благодарение на него, тялото се освобождава от обриви и бръчки.

От друга страна, проучване показва, че ако партньорите спят голи, след това 57% от тях са доволни от връзката. Също така трябва да се отбележи, че само 48% от хората спят с пижама или нощница. Допирът на кожата до спалното бельо или до кожата на партньора провокира отделянето на окситоцин – „хормонът на любовта“. Друг плюс, който трябва да ви накара да забравите за пижамата е, че така ще е много по-малко вероятно да страдате от гъбична инфекция, защото тялото ще „диша“ през цялата нощ. Това е особено вярно през лятото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *