Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При диабетиците и най-малката рана заздравява много трудно

Здравейте, синът ми е на 13 години, диабетик. Често играе футбол и се занимава с лека атлетика. Драскотините и раните са неизбежни. Вчера силно си одра коляното. Промихме го, намазахме със заздравяваш мехлем наложихме превръзка. От бинт и лейкопласт. А днес започна да гнои, и то толкова силно, че не можем да откъртим коричката. Започнахме да навлажняваме със солев разтвор, така са ни учили лекарите. Забраняват ни да ползваме йод при наличие на диабет. Сега не знам какво да правим… Да налагаме ли превръзката за през нощта или не? Да използваме ли мехлем или нещо подсушаващо? „На­мазваме“ и с инсулин, но пак няма резултат. Въобще раните му заздравяват много трудно и бавно. Какво да правим? Как трябва да се оказва първа помощ на диабетици при рани?

Румяна Ангелова – Ямбол

С повърхностните, а и по-дълбоки рани се занима­ват хирурзите, но добре правите, че не използвате йод за промиването и въобще разтвори със съдър­жание на етилов спирт. По-добре се снабдете със специален лечебен мехлем за болни с диабет – той се продава във всички аптеки. Но преди да го нанесе­те върху наранената кожа, трябва да обработите раната с антисептик, например кислородна вода. Можете „да мажете“ с инсулин, но по-важното и въобще най-важното е диабетикът да следи и ком­пенсира нивото на захар В кръвта си. Именно при колебливо ниво на захарта раните заздравяват най-трудно и най-бавно. Затова е необходимо да вкар­вате инсулина подкожно. Може също да приемате препарати, подобряващи процесите около раната. Те доставят кислород към органите и тъканите. Продължаваме с препаратите от групата на ен­зимите, те разнасят отвътре Всички хемангиоми, сраствания и кисти. Тези препарати много широко се използват при трудно заздравяващи рани. И не на последно място, добър ефект дават физиотера­певтичните процедури и особено лазерът. Между другото, много е радостно това, че вашето дете така активно се занимава със спорт. Той е много важен елемент от лечението на диабета. Знаете, че глюкозата е енергия, а по време на физическа активност мускулите най-силно се нуждаят от глюкоза. Глюкозата постъпва в мускулната тъкан, а не остава в кръвта. Не забравяйте – диабетът не е заболяване, заради което трябва да си стоите у дома пред телевизора и да се вайкате.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “При диабетиците и най-малката рана заздравява много трудно

  1. Georgi Petrov каза:

    Особенно добре при лекуване на рани помагат жива и мъртва вода. Проверено е. Подробности може да намерите като щракнете в търсачката на нета. Петров – Натуропат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *