Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Признак на диабет, за който не сте и предполагали

Тук ще ви запознаем с един изключително необичаен признак на диабет.

признак на диабет
Жизненоважно е болестта да се диагностицира навреме

Броят на хората с диабет в западния свят е достигнал размери на епидемия: 1 на всеки 10 души са засегнати и около една четвърт от тях са недиагностицирани, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в САЩ. Много диабетици живеят с болестта или преддиабет в продължение на години, без да го осъзнават, но ранното откриване може да бъде разликата между това да можете да управлявате симптомите си с диета и промени в начина на живот или трябва да приемате лекарства, или дори по-лошо, да страдате от сериозни усложнения като инсулт , загуба на слуха и зрението и бъбречно заболяване.

Колкото по-рано диабетикът започне да контролира нивата на кръвната си захар, толкова по-голям е шансът да се справи с болестта, така че забелязването на първите признаци е изключително важно.

 

Следете за този необичаен признак на диабет:

 

Докато повечето ранни симптоми на диабет се усещат в организма, има един много изненадващ сигнал, който може да подсказва за наличието на заболяването, Може да звучи странно, но вашата тоалетна може да ви даде някои индикации за наличието на болестта.

Мухъл и замърсяване на тоалетната може да сигнализира за наличие на заболяването

Да се ​​налага постоянно да търкаш тоалетната си може да е нещо повече от досадна работа. Ако забелязвате по-често натрупване на плесен по водната линия, това може да е знак, че някой, който го използва, има диабет.

Замърсяване или плесен, растяща около водната линия може всъщност да е признак за недиагностициран диабет или за лош контрол над заболяването. Хората с диабет не могат да обработват правилно глюкозата, което води до излишък на захар в урината – идеална храна за мухъла. Болестта има сериозни последици за здравето, които се влошават, колкото по-дълго не се лекува. Така че, ако забележите, че се налага да чистите тоалетната си от мухал прекалено често, е добре да изследвате кръвната си захар.

Когато кръвта минапа през бъбреците, тя се филтрира от глюкозата, отпадъците и излишната течност и се връща обратно в другите части на тялото. Ненужните течности се събират в пикочния мехур, за да могат да се отделят чрез уриниране.

При хората с диабет, нивата на кръвната захар са по-високи от нормалното и бъбреците са принудени да работят прекомерно. Когато те не могат да се справят, захарта се озовава в урината. А когато количеството захар в урината е по-голямо от 25mg/dL, това се счита за глюкозурия – симптом на диабет.

Все пак трябва да отбележим, че има възможност глюкозурията да е причинена и от:

  • Бъбречно заболяване
  • Бременност
признак на диабет
Честото уриниране е сред най-осезаемите признаци на захарен диабет

 

Защо плесента и мухала в тоалетната може да са признак на диабет?

 

Няма изследвания, които пряко свързат образуването на мухъл в тоалетната със захарния диабет. Все пак това е много вероятно, защото мухъла и плесента използват глюкозата като източник на хранителни вещества. А хората с диабет уринират по-често, което създава идеална среда за растеж на плесени. Затова хората с недиагностициран диабет или тези с лошо управлявана кръвна захар могат по-често да забележат пръстени от мухъл в тоалетната си.

Важно е да имате предвид, че наличието мухъл в тоалетната не означава непременно, че страдате от заболяването. Той може да бъде причинен от фактори, които нямат нищо общо с вашето здраве. Но винаги е добра идея да се консултирате с лекаря си, особено ако мухъла в тоалетната е съчетан с други честно срещани симптоми на болестта, като прекомерна жажда и често уриниране.

Източник: https://bestlifeonline.com/

Глюко баланс
ГЛЮКО БАЛАНС – за нормализиране на кръвната захар

при висока кръвна захар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *