Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво представлява невралната терапия и при какви заболявания помага

Нашата страна е първата в Източна Европа, която предлага нетрадиционното лечение, наречено неврална терапия. Най-общо казано, това е метод за природно лечение и изследване, който бил открит съвсем случайно.

При този вид терапия се инжекти­рат локални ефикасни обезболяващи средства (локални анестетици, напри­мер ксилонойрал) на определени места върху тялото. Целта не е локалната упойка, а въздействието върху регула­ционната система на организма. То се осъществява върху определени точки на кожата, мускулатурата и нервите.

За самото лечение се използват инжекции с фини игли. Болка при мани­пулацията няма и дори страхливите пациенти се убеждават в безобидността на процедурата. След нея трябва да се планира кратка пауза за почивка. Като реакция след терапията може да се стигне до краткотрайно чувство на гадене.

КОГА СЕ ПРИЛАГА

Най-често се препоръчва при:

  • Болки във врата, кръста, раменете, при мигрена, при възпалителни заболява­ния на очите, нарушения на сълзенето, на движението на клепачите.
  • При възпалителни или предизвика­ни от алергии заболявания на носа или носните кухини.
  • При болести на ушите, сливиците, жлезите и гръкляна, при прегракване и смущения на гласа, при функционални сърдечни или дихателни заболявания, нарушения на сърдечния ритъм, сърце­биене, дразнещо кашляне, затруднения при поемането на въздух и др.
  • При заболявания на двигателния апарат, проблеми с пикочните пътища, половите органи, при оплаквания след ампутация и т. н.
  • Освен при болков синдром мето­дът се прилага успешно при хора с де­пресии, синдром на хроничната умора, главоболие, климактерични прояви.

Един от основните принципи на невралната терапия е да наложи пауза на раздразнението и по този начин да даде възможност на тялото да възстанови собствената си регула­ция. Особено важно е приложението на невралната терапия в огнища с хронично възпаление и места с белези. Този метод е извънредно успешен при най-различни заболявания и особено когато страданията са хронични и неподдаващи се на други начини на лечение. Например при мигрена, не­вралгии, безсъние, ревматични заболя­вания, тендовагинити. Тази терапия е успешна и при заболявания на стомаха, черния дроб, жлъчния мехур и др.

ВПРОЧЕМ!

Манипулациите се прилагат по определена схема през няколко дни или седмици. Неврал­ната терапия може да се извършва само от обучени специалисти.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *