ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диетологът Донка Байкова разкри вредите от чайовете за отслабване

Не разчитайте, че тези чайове ще свършат чудеса

Диетологът доц. Донка Байкова е категорична, че чайовете за отслабване нанасят непоправими вреди върху организма.

В нередки случаи хората прибягват до тях с надеждата, че ще ги избавят от неприятния запек и ще подпомогнат неравната им битка с килограмите. Чайовете за отслабване съдържат билки с диуретичти и разхлабващи свойства, които обаче променят естествения ритъм на организма.

Донка Байкова посочва, че бързата загуба на тегло, която се постига благодарение на отслабващите чайове не се дължи на топенето на вредните за организма мазнини, а от изхвърлянето на течностите в резултат на силното им диуретично свойство.

Не разчитайте, че тези чайове ще свършат чудеса
Не разчитайте, че тези чайове ще свършат чудеса

Зеленият чай е едно от безвредните средства за отслабване, тъй като той оказва благотворно въздействие върху метаболизма и разпределя равномерно кръвната захар. Освен това той намалява значително апетита, което неминуемо води до загуба на тегло. Този чай притежава и силно ободряващо действие, което го прави идеален заместител на кафето.

Диетологът обаче не препоръчва употребата на този чай да продължи дълго време, тъй като той също има странични ефекти върху организма, които могат да се проявят в гадене, повръщане, стомашни болки, обезводняване и други.

Най-сигурният начин в борбата със затлъстяването е балансираното хранене. Наблягайте основно на зеленчуците. Ако те съставляват по-голяма част от храната ви, ще успеете да редуцирате теглото си и най-важното – да го задържите.

Освен това от огромно значение е и качеството на храната, която поглъщаме, както и начинът, по който я приготвяме. Разбира се не на последно място е движението. Физическата активност е много важна за поддържането на добро здраве, но за съжаление съвременния човек набляга все по-малко на нея.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *