Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекувайте профилактично зъбите си, за да си спестите по-големи неприятности

Здравейте, през март ми извадиха зъб, до който имаше гнойна торбичка, но нея я оставиха да стои. После и тя ме заболя. Изчистиха я, но от следващия и до ден днешен не мога да спя на тила си от болката. Лекарствата не ми помогнаха. След два месеца жес­токата пулсираща болка сега малко се успокои през деня и почти не ме боли, само когато легна на гръб, се появява отново. При това болката вече не е така силна и пулсираща, а усещането е като след натъртено. В очите ми има червени кръвоносни съдчета, но не ме болят. Не зная при кой невролог да отида вече. Препоръчайте ми, ако знаете някой добър спе­циалист във Варна или София. Не вярвам вече в лекарите и в зъболекарите – те ме докараха до това състояние, а на прегледите не ти обръщат никакво внимание, че даже и се подиграват! Трябва да има затвор за некадърни лекари и зъболекари, както и парични санкции. Аз съм млад човек на 33 години и още не ми се умира!

Юлия Георгиева Симеонова – Варна

От определено огнище в устата бактериите или отровните им веще­ства се пръскат продължително време по тялото чрез кръвта през лимфните възли или по продължението на нер­вите. По този начин дразнителите достигат други органи и могат да причинят тежки възпаления, например на сърцето, в белия дроб, мозъка или ставите. Често се появяват по-големи гнойни натрупвания например на очите, в черния дроб, дебелото черво или даже инфекции в гърлото и фаринкса или в свързващата тъкан могат да се дължат на бактериите. Ако те се размножават безпрепятствено в кръвта, съществува заплаха от смъртоносно отравяне на кръвта. Изходните огнища на такива заболявания са често хронични възпале­ния в областта на корена на зъбите. Те могат да се породят чрез едностранен натиск върху определени зъби или чрез дълбоки кариесни ями. Понякога бак­териите се крият и в умъртвени зъби (например след лечение на корените), защото там имунната система не може да им навреди, или се насочват към места, където има изваден зъб. Но това обикновено не се случва незабе­лязано. Зъбобол, отоци, понякога дори температура и удебелени лимфни възли на долната част на устата и гърлото често са признак за такива бактери­ални огнища. Затова веднага трябва да отидете на зъболекар! Той може да ви изпише например антибиотик или да направи лечение на корените. При спеш­ност трябва да се извади зъбът. Ако бактериалното огнище е отстранено, опасността от инфекции е уловена. Но ако вече съществува, произтичащите от това заболявания се обаждат.

Боли ви главата и се чудите какво лекарство да изпиете. Малцина знаят, че на мястото, където ви е бил изваден зъб или върху белега от примерно пре­живяна операция на апандисит, ако се постави обезболяващо средство, ще се спасите от главоболието.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Лекувайте профилактично зъбите си, за да си спестите по-големи неприятности

  1. Pingback: Карамфилово масло – ползи за здравето | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *