ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вестибуларният апарат е контролния център на мозъка за баланс на тялото

Проблемите с равновесието могат да бъдат различни, като се започне от спорадични световъртежи при стоене до прималяване или дори загуба на съзнание. В почти всички случаи вестибуларният апарат е в основата на проблема.

Вестибуларните проблеми в организма трябва първо да бъдат правилно разбрани преди да могат да се лекуват.

Вестибуларният апарат е контролния център на мозъка, който не само помага на тялото да остане в изправено положение. Той „съставя съобщения” от вестибуларните органи на вътрешното ухо към очите, ставите на тялото и ръцете и после обработва тези съобщения. Вестибуларната система помага за регулиране на координацията, кръвното налягане, сърдечната честота и дори имунния отговор на организма. Ако една част от вестибуларния апарат е извадена от равновесие, това може буквално да разстрои целия баланс на тялото. Синдром на Мениер е невъзпалително заболяване на вътрешното ухо и нарушава функциите му, като засяга вестибуларния апарат и се изразява в световъртеж, намаляване на слуха и загуба на равновесие.

Някои лекари лекуват вестибуларните проблеми на симптоматична основа, но това, по принцип, не се счита за успешно дългосрочно решение на въпроса. Един пациент, който страда от проблеми с равновесието и баланса или световъртеж може да бъде подпомогнат за кратко от лекарства като антихистамини, антихолинергици или успокоителни, но проблемът ще продължи, след като ефектите на лекарствата отминат. В други случаи вестибуларните проблеми могат да бъдат решени с инжектиране на гентамицин или кортикостероиди зад тъпанчето (във вътрешното ухо). Този метод, обаче, може потенциално да доведе до тежко увреждане на тъпанчето и дори може да доведе до трайна загуба на слуха, според Националния институт по глухота и други комуникативни разстройства в САЩ.

Правилното лечение и рехабилитация на вестибуларните проблеми изисква да се лекува целият организъм, защото, в края на краищата, цялото тяло е повлияно, когато балансът е изключен. Най-ефективната форма е физическата терапия, която се занимава с вестибуларния апарат, на първо място. Напълно балансирана програма за цялото тяло, която ангажира пациента като партньор в своя собствен лечебен процес.  Потенциално опасни лекарства с рецепта не се използват при физиотерапията, а и не са необходими. Целта е дългосрочно лечение с търпение и физиотерапевт, с който болният да работи в екип.

 

 

Йога път към хармонията

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *