Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Успокояващ масаж на венците

Ако имате възпалени венци, масажирайте с бебешки гел за никнещи зъбки!

Страдате ли от подути или кървящи венци? Вероятно имате гингивит – възпаление, което се причинява от зъбната плака. Тази лепкава маса от хранителни остатъци и бактерии не може да се отстрани напълно при обичайното миене с четка. С времето тя се превръща в твърдо минерално отлагане, наречено „зъбен камък”, който е още по-голям дразнител на венците и се почиства единствено от зъболекар. Оставен без лечение, гингивитът е предпоставка за развитие на пародонтит, при който венците оголват зъбите до корените. В резултат се образуват „джобове”, пълни с микроби, които могат да доведат до образуване на абсцеси и хронична халитоза (лош дъх), а понякога дори до разклащане и падане на зъбите.

Какво правите при болезнено схванати мускули? Масажирате ги! Същото важи и за венците. Притиснете няколко пъти от двете страни на челюстта с палеца и показалеца, за да стимулирате кръвообращението и да ускорите заздравяването. Едновременно с това използвайте бебешки гел за никнещи зъбки или масло от карамфил.

Друго средство за масажиране на венците е денталният стимулатор или стимулатор за венци. Поставете го между два зъба и го насочете под наклон 45о спрямо линията на венците. Масажирайте с леко кръгово движение и го преместете между следващите два зъба.

Купете си орален иригатор и използвайте налягането на водната струя, за да масажирате венците и да почистите зъбите си там, където четката не достига. Електрическите четки за зъби също са добър избор – те проникват в труднодостъпните места в задната част на устната кухина.

Невенът е изпитано средство за лечение на рани. Нанесете малко количество тинктура от невен върху болезнените венци, за да облекчите възпалението. Също така можете да използвате за изплакване на устата чай от лайка.

Ако имате финансови възможности, купете си Gengigel. Това е биологичен продукт под формата на гел с хиалуронова киселина – съединение, което се съдържа в хрущялните тъкани, синовиалната течност и кожата. Препаратът е предназначен за третиране на възпаления в устната кухина. Приложен върху венците, стимулира изграждането на нова тъкан.

 

Как да направим зъбите си по-бели?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *